Mototrip Pyreneje 2022: …a rána sú ťažké

od jozo

Pod ťarchou hrubých závesov na našich oknách hotelu spíme až do 8:30. Cítim aj ja svoje ruky od únavy. Predsa to teplo a nalepené ruky v rukaviciach mi spôsobili malé otlaky na rukách. Prichádzam na raňajky ako posledný, aby som s hrôzou zistil, že kresťania mi všetko zožrali. Dávam do seba posledné dva jogurty a hurá na cesty.

Obsah:

1. Podarilo sa…

2. Hola Espaňa, Hola Barcelona!

3. No nič, bruchá plné, môžeme vyraziť

4. …a rána sú ťažké

5. Fiesta de San Fermín

6. …a rána sú ľahké

7. Posledný, za to intenzívny

Z Lurd si to namierime na pass d’Arlas. Hore na kopci nás na chvíľku zdrží dlhé stádo ovcí. Po ceste ďalej si vyberáme fakt úzke cestičky francúzskym vidiekom. Robíme si srandu, že vyzeráme ako EÚ komisia, čo robí kontroly v rezorte agrodotácií 😊. Naozaj cesty sú úzke a kľukaté. Ideálne na motorkovanie. Ani nevieme kedy, prekročíme hranice so Španielskom a po jednom passe sa rozhodujeme kam ďalej. Stále sa držíme denného plánu a môžeme to dať do Pamplony alebo si spraviť radosť a potiahnuť to až na Atlantik do San Sebastian. Nakoniec ako cieľ do navigácie zadáme najbližšiu pláž na pobreží Atlantického oceánu, francúzske mesto Hendaye. Mesto leží na Francúzsko-Španielskej hranici a pokiaľ neprejdete malú rieku Bidasoa, ani neviete v akom štáte ste.

Zaparkujeme motorky pred promenádou. Ja s Paľom sa okamžite vyzliekame z motorkových mundúrov a utekáme po piesočnatej pláži omočiť naše upotené nohy v Atlantiku. Dovolenkové prostredie, krásne letné počasie, búrlivé vlny plné surferov. Ozaj pohľad ako z iného sveta. Užívame si každý okamih pretože máme na to len hodinku. Z tašky ešte vyťahujem svoj notebook, nech aj jemu dožičím ten vzduch oceánu, nech sa mu dostane do chipov 😊. V nedeľu sme sa lúčili so Stredozemným morom aby sme sa utorok brodili v Atlantickom oceáne. Aj takéto momenty prináša cestovanie.

Dosť bolo morskej radosti, hurá na motorky, pretože podarilo sa nám nájsť ubytovanie v meste Pamplona. Inak aj by sme tu pri mori radi strávili noc, ale nenašli sme nikde ubytovanie za prijateľnú cenu a tie kilometre do plánovaného vnútrozemia by nám chýbali. Po rovnakej ceste sa teda vraciame späť, aby sme opäť večer o deviatej zaparkovali svoje motorky pred hotelíkom v meste Pamplona.Keďže sme na začiatku mesta, nikam večer nejdeme. Navečeriame sa tam a ja si v kľude môžem v „reštike“ zapnúť svoj notebook, pripojiť sa cez VPN-ku do firmy a porobiť potrebné úhrady. Presne kvôli týmto pracovným úkonom som si notebook pred odchodom dobre nakonfiguroval 😊.

Prečítaj si tiež