Tip na ubytovanie pri návšteve Suntaga – najväčšieho aquaparku v Európe

od jozo

Keď sme sa nedávno s partičkou kamošov učili freedivovať v najhlbšom bazéne Európy v poľskom Deepspote, zistil som, že menej ako 10 minút cesty autom to mám odtiaľ k najväčšiemu indoorovému aquaparku v Európe – Suntago, Park of Poland. A keď som sa už trepal 600+ km z Bratislavy, tak rozhodnutie bolo jasné – sem sa určite chcem ísť pozrieť. Predĺžil som si teda svoj pobyt o jeden deň a vybral sa do tohto neskutočne veľkého vodného sveta (mrkni mapu aquaparku a presvedč sa sám, mne vcelku odpálilo dekel). Keď som hľadal ubytko, výber bol pre mňa jasný – priamo vo vodnom parku je totiž dedinka bugalovov Suntago Village. Koľko toto ubytovanie stojí a čo ponúka? Ako ďaleko to máte potom do aquaparku?

Ubytovanie v plne zariadených bungalovoch Suntago Village = väčší komfort ako na hotelovej izbe

Osobne mám bungalovy veľmi rád – pripomína mi to kempy a naše cesty karavanom, zároveň máte omnoho viac priestoru ako na klasickej hotelovej izbe. V Suntago Village je celkovo 92 bungalovov. Tým, že som bol sám, som si vybral ten menší – má samostatnú spálňu, kuchynku spojenú s obývačkou a terasku s dostatočným priestorom, aby ste sa cítili v súkromí a so spokojným srdcom môžete vypustiť deti sa šantiť pred bungalov. Obytnú plochu bungalovu odhadujem na 35 m2. Kuchynka je plnohodnotne vybavená – elektrická dvojplatnička, mikrovlnka, toastovač, kanvica, chladnička s mrazničkou.

Na privítanie dostanete dokonca pivko s vizitkou na manažéra 🙂 Och, aby som nezabudol – v tomto menšom bungalove sa vyspia komfortne 4 ľudia. Takže ideálne pre rodinku s dvomi deťmi alebo menšiu partiu kamošov. Alternatívou pre väčšie rodinky alebo skupinky je potom väčší bungalov (DUO), čo je vlastne rovnaký bungalov ako „menší“, len sú spoločnými dverami spojené dva takého menšie bungalovy dokopy.

V bungalove bolo všetko ešte úplne novučké, keďže celý areál (aj s aquaparkom) boli otvorené iba pred dvomi rokmi – vo februári 2020. Pár drobností, ktoré sa mi v bungalove páčili:

  • zabudovaný menší trezor (pri posteli)
  • 2 klimatizačné jednotky (jedna v spálni, druhá v obývacej časti)
  • žehlička a žehliaca doska
  • fén
  • detská postieľka (na vyžiadanie)

PS: všetky bungalovy sú dostupné pre vozíčkarov, od vystúpenia z auta, cez recepciu až po vstup do bungalovu netreba prekonať ani jeden schod.

Ceny ubytovania v Suntago Village je pohodová

Recepcia je dostupná 24/7, čomu však tlieskam je menší obchodík priamo pri recepcii, ktorý je taktiež otvorený non-stop. Nájdete tu všetky základné potraviny aj polotovary, aby ste si mohli v bungalove navariť obed či večeru bez ohľadu na to, kedy vás prepadne hlad 🙂

Cena za bungalov vo februári 2022, keď som tu bol ja, bola 88 € za bungalov na noc, čo pri obsadenosti 2 dospelými a 2 deťmi vyjde na veľmi príjemnú cenu za osobo-noc. Keď ste ubytovaní v Suntago Village, máte k vstupenkám do aquaparku 10% zľavu. Oficiálny cenník neexistuje, Suntago Village používa dynamické ceny, takže si vždy musíte pozrieť aktuálne na booking.com.

Síce máme v rámci Poľska bezplatný dátový roaming (resp. dáta sa vám do istej maximálnej výšky odpočítavajú z vášho balíka tak, ako by ste surfovali doma), v celom areáli Suntago Village je ale bezplatná otvorená vysokorýchlostná Wi-Fi sieť s rýchlosťou takmer 50 Mbit/s – takže odtiaľto môžete pohodlne pracovať (Zoom, Google Meets, Teams a pod):

V závislosti od sezóny (pri mojej návšteve nás tu bolo doslova pár) je k dispozícii v areáli ubytovania niekoľko aktivít:

  • organizované výlety na bicykli
  • denné animačné aktivity pre deti (nechýba detské ihrisko)
  • volejbal
  • jóga

Ekologická bezplatná doprava do aquaparku, bezplatné parkovanie

Ak tu zostanete pár dní (a ak máte deti, nebudete mať asi inú šancu), nebudete musieť ísť do blízkeho aquaparku pešo, ale ani štartovať auto. K dispozícii sú také mikrobusíky, ktoré vás odvezú tam a späť bezplatne. A sú pritom ekologické – ide o elektrické autíčka. A drobnosť – parkovanie autom je tu bezplatné. Platí to dokonca aj pre karavany, k dispozícii na vybraných miestach parkoviska aj elektrická prípojka.

Presná adresa a GPS súradnice Suntago Village

Suntago Village nájdete kúsoček od najväčšieho indoorového aquaparku Európy: Żukowska 57 Street, 96-320 Świnice, Poľsko. GPS súradnice: 51°58’59.4″N 20°27’57.4″E.

Suntago Village sa nachádza juhozápadne od Varšavy, do centra Varšavy je to 45 min (51 km) autom. Z Bratislavy je to do Suntago Village vcelku ďaleko (620 km, 6 hodín cesty), s Košíc je to podobne dlho (6 hodín). Ak ste však niekedy plánovali návštevu Varšavy, určite ju odporúčam spojiť s návštevou najväčšieho aquaparku v Európe. Na záver drobnosť – ak pôjdete z Bratislavy, odporúčam ísť cez Brno, Olomouc, Ostravu, Katovice a Čestochovu. Príjemne ma prekvapilo, že som išiel úplne celú cestu po diaľnici a iba posledných asi 10 km som zišiel z diaľnice. Poľská časť diaľnice je na tomto úseku inak bezplatná, česká diaľničná známka sa už dá kúpiť online.

Prečítaj si tiež