Recenzia: Mi 37W – autonabíjačka do „cigaretovej“ zásuvky s dvomi USB výstupmi

od jozo

Pamätáte sa, ako sa kedysi tie kruhové zásuvky v aute využívali najmä na to, že sa v nich nachádzal taký drobný valcový zapaľovač cigariet? Stačilo pár rokov a dnes sa rovnaká zásuvka využíva na niečo úplne iné. Všetci z nej máme pichnutú autonabíjačku a snažíme sa dobiť si telefón vtedy, keď to najviac potrebujeme. A práve keď to najviac potrebujeme to ide sakra pomaly 🙂 Dôvod? Nízky nabíjací prúd…

Ako sa vysporiadať s pomalým nabíjaním v aute

…stačí investovať pár eur a Mi 37W vám ponúkne 2x USB nabíjací port, pričom ten červeno označený ponúka pri 5V nabíjací prúd až 3A. Alebo dokonca 12V pre Fast Charge telefóny pri 2A. Nič vám tieto čísla nehovoria? Táto nabíjačka vám nabije mobil cca 2x rýchlejšie ako obyčajná autonabíjačka. Áno, rýchlosť nabíjania naozaj závisí od toho malého valčeka, ktorý máte pichnutý v aute 🙂

Pohodová cena, parádny výkon

Za 9,90 € si viete na www.mi-store.sk objednať túto minimalistickú čiernu autonabíjačku. Súčasne môžete nabíjať 2 zariadenia (čo je často mega praktické). Jeden nabíjací port (vrchný) je čierny a ten je „obyčajný“, ten spodný (červený) je ten rýchly. Sem pichnite to zariadenie, ktoré potrebujete či už núdzovo, ale najmä rýchlo nabiť. Možno to poznáte – dochádza baterka, vy sa potrebujete niekam dostať, nepoznáte adresu a keďže navigácia žerie slušné množstvo energie (GPS, displej, hlasové povely…), často obyčajná autonabíjačka nestíha nabíjať ani tak rýchlo, aby vôbec čokoľvek dobíjala. S týmto drobcom sa vám to nestane. Ja som svoj telefón nabil z 15% na 62% za jednu cestu Bratislava-Senec, s miernou zápchou. Takže za nejakých 30-35 minút.

Tip: ak hľadáte poriadne veľký energetický zdroj na cesty a nie ste stále len v aute, mrknite túto recenziu poriadne veľkej powerbanky Redmi s kapacitou 20 000 mAh!

Trocha technických parametrov pre maníkov

Ak ste kamionista a má váš autiak 24V elektrorozvod, máte ešte jeden bonus navyše. Táto autonabíjačka dokáže pracovať s max. až 20V. Tu je celkový rozpis toho, čo zvládne pri akom napätí a prúde nabíjať:

  • USB 1 (čierny): 5V / 2A
  • USB 2 (červený): 5V / 3A alebo 9V / 2A alebo 12V / 2A alebo 15V / 1,8A alebo 20V / 1,35A (ktoré napätie a prúd je využitý pri nabíjaní nerozhodujete vy, ale zariadenie, ktoré sa nabíja – to si „pýta“ od nabíjačky to, čo je preň najvhodnejšie)

Prečítaj si tiež