Tip na ubytovanie v La Paze – Casa Fusion

od jozo

V La Paze sme mali prvú noc trocha nešťastie na ubytovanie, majiteľ jedného z hostelov nás diplomaticky vykopol, lebo nemal pre nás už izbu (vopred potvrdenú). O to viac sme sa tešili na ďalšie ubytovanie, ktoré sme mali dohodnuté – Casa Fusion, kde nás hneď vo dverách privítali „Welcome home“. Hneď sme vedeli, že to bude útulné miesto a nemýlili sme sa.

logo-hotelCasa Fusion Hotel Boutique je neveľký hotelík v časti Sopocachi, 20 minút pešo do centra cestou z kopca alebo 20 BOB (cca 3 eurá) taxíkom. Izba pre troch, ktorú sme mali, je obrovská izba s manželskou posteľou o veľkosti, akú sme asi ešte nevideli. Úplne komfortne by sa tu vyspali aj traja 🙂 A to je navyše ešte jedna samostatná posteľ v izbe. Keďže sme boli po príchode riadne unavení, užili sme si nadštandardný komfort postele a následne sa vydali na spoznávanie mesta.

_mg_4558-9-0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-0-1.jpg.1024x0Hotel má k dispozícii okrem „našej“ trojky ešte Classic Single Room, Executive Single Room (líši sa veľkosťou postele), Double Room a Twin Room (dve samostatné, oddelené postele). V každej izbe je k dispozícii samostatná kúpeľňa, k dispozícii sú voňavé uteráky, mydielka aj jednorazové šampóny (radi doplnia na požiadanie). Ocenili sme čistotu a najmä kľud. Napriek tomu, že naša izba malá okná do ulice, v noci sme nepočuli ani hlások. V každej izbe je aj televízor, my sme však ani nemali čas ho zapnúť.

56244403.jpg.1236x617_defaultV prvý deň sme využili najmä fakt, že Casa Fusion je prakticky na rohu stanice lanovky Teleférico (žltá linka spojená so zelenou), takže sme sa za 3 BOB (menej ako 50 centov) išli previezť a užiť si výhľad na mesta z jedného z najvyšších bodov. Po návrate si večer môžete sadnúť do miestnej, vyhrievanej reštaurácie patriacej k hotelu, ktorá ponúka celé menu za 30 BOB (cca 4 Eurá), čo je napriek tomu, že ste v butikovom hotelíku, iba o 20 % drahšie ako je bežná cena menu v meste. Bolo by škoda to nevyužiť.

casa fusion mapaRecepcia je k dispozícii 24 hodín, radi vám aj v netradičných hodinách „vylovia“ z baru pivko či niečo na zahryznutie. Veľmi ochotné recepčné (počas nášho pobytu sa striedali dve) nám vyhoveli azda vo všetkom – poradili s tipmi na spoznávanie, objednali taxík (vždy spoľahlivá spoločnosť, ktorá prišla na minútu presne) a keďže sme mali neskorý odchod autobusov, v hoteli sme si mohli nechať batožinu a zároveň pracovať vo veľkej meetingovej miestnosti. Check-out je až o 13:00, čo nás taktiež potešilo.

Podľa overených hodnotení na booking.com získala Casa Fusion 8,7 bodu, s týmto hodnotením súhlasíme. Aktuálnu dostupnosť s garanciou najlepších cien si môžete počas vašej návštevy v La Paz overiť v hoteli Casa Fusion priamo tu. Wi-Fi je k dispozícii v celom hoteli vrátane najodľahlejšej izby. Na bežné prezeranie webu, e-mailov a Facebooku postačuje. Ak potrebujete nahrávať veľké množstvá pracovných dát, je to v Bolívii celkovo problematické.

casa fusion booking reviewPri odchode je možné platiť platobnými kartami Visa alebo MasterCard. My sme si v Casa Fusion príjemne oddýchli a konečne sme mali v Bolívii pocit, že sú tu miesta, ktoré sú tu pre klienta. „Welcome home“.

PS: Laz Paz je z pohľadu ubytovania drahé mesto, typický hostel tu začína na 20 eur za noc pre dvoch, lepší hostel za 40 eur a hotel od 60 eur. Treba s tým bohužiaľ počítať.

Prečítaj si tiež