Recenzia: strešná klimatizácia do karavanu od Klarstein – príjemné prekvapenie

od jozo

Mám toho dosť – sme na juhu Talianska, teploty atakujú 40°C a napriek otvoreným oknám a karavanu zaparkovanom v tieni máme v noci vnútri teploty cez 30°C. To už prestáva byť komfortné, neviem sa ani dobre vyspať. Googlim teda klimatizácie do karavanu – prenosné klímy nedávajú zmysel (ťažko sa s nimi manipuluje a potrebujú veľký výduch v okne), také tie malé „akože klimatizácie“ (a.k.a. rozprašovače studenej vody) sú úplný výsmech, jediný zmysel dáva splitová strešná klimatizácia (kompresor je na streche, rozfuk vo vnútornej časti na strope).

Len tie ceny mi nerobia úplne dobre – od 2 do 3-tisíc eur a v tom ešte nie je inštalácia (zhruba 150-250 eur). Zrazu som ale narazil na Klimamobil od Klarstein – za 1299 eur s 2500 W výkonom pri chladení. Ok, idem do toho! Prečítajte si moje skúsenosti s touto klimatizáciou po 3 týždňoch používania. PS: Technické parametre si môžete prečítať na konci článku, táto recenzia bude výlučne o mojich skúsenostiach 🙂

Objednanie a doručenie klimatizácie Klarstein

Klimatizáciu som zakúpil online priamo na stránke výrobcu (web je po slovensky, telefonická podpora po česky), cena v čase nákupu bola 1299 eur. Podľa Heuréky sa kedysi predávala za ešte atraktívnejších 999 eur, ale chápem, že horúce leto vytvorí poriadny dopyt. Môj tip: teraz na záver sezóny (článok píšem v strede augusta) očakávam, že cena klesne späť na 999 eur, potom berte všetkymi desiatimi 🙂

Klímu som kúpil na svoju s.r.o.-čku, ktorá je plátcom DPH a tým, že tovar vám príde z nemecka a Klarstein má svoje fakturačné sídlo v Nemecku, faktúra aj úhrada bola už priamo bez DPH vo výške 1082,50 eur, parádička 🙂 Btw, je to regulárna faktúra so všetkými náležitosťami.

Doprava (bezplatná) mala podľa stránky trvať 6-8 pracovných dní, na štvrtý pracovný deň mi už volá kuriér s otázkou, či mi ju môže dnes priviesť. Trocha som sa zasmial, keď som uvidel dva obrovské balíky – jeden pohodový cca 5 kg (vnútorná jednotka klimatizácie), druhý… noo, 40+ kg som neočakával, haha, tak som sa s tým trocha ponaťahoval 🙂

Inštalácia strešnej klimatizácie Klarstein

Podľa návodu v slovenčine nevyzerá inštalácia nijak zložito (ak je na streche karavanu správny otvor, prakticky by malo stačiť iba zapojiť do existujúceho 230V rozvodu v karavane s instičom), ale v tomto ja nechávam veci na profesionálov. Zavolal som do karamania.sk, či by si na niečo takéto trúfli. Dostal som termín inštalácie o pár dní, čo som zostal pozitívne prekvapený, typický servis a montáž čohokoľvek na karavan či príves sa dnes dostanete na rad najskôr za mesiac či dva.

A bol som rád, že som to nechal inštaláciu na profíkov, lebo sa vyskytol jeden zádrheľ. Pri montáži každej strešnej klimatizácie potrebujete buď vyrezať nový otvor v streche alebo využijete existujúci otvor (kde je typicky strešné okno), do ktorého vsadíte klímu. My sme sa rozhodli pre druhý variant, lebo máme v zadnej časti karavanu okno, ktoré prakticky nevyužívame a nechceli sme rezať zbytočne nový otvor do strechy. Štandardné strešné okno v karavane má rozmer 400 x 400 mm.

Klimatizácia od Klarstein (modelové označenie ACO6-Klimamobil) má ale servisný otvor „iba“ 356 x 356 mm, takže zostáva v štandardnom okne pár milimetrov priestoru z každej strany. Existuje na to špeciálny plastový adaptér, len je ho pomerne ťažké zohnať. Mne sa to nejak podarilo vďaka facebookovej skupine Karavanisti Slovenska a klimatizácia do štandardizovaného otvoru zapasovala ako „riť na šerbeľ“. Samozrejme sa to dá vyriešiť ešte ďalšími spôsobmi (vyplnenie vzniknutej medzery kaučkovými gumami, drevom, …). Ak však plánujete dať svoju strešnú klímu do nového otvoru (budú v servise vyrezávať), nemusíte tento drobný zádrheľ riešiť.

Ak použijete existujúci otvor, kde bolo pôvodne okno, počítajte s tým, že prídete o neveľký prísun svetla. My sme mali toto okno prakticky stále zatvorené, takže pohoda. A Klarstein tu vymyslel ešte drobný vylepšovák a dal na klímu aj LED svetlo 🙂 Btw, v servise pripojili klimatizáciu do existujúcej rozvodnej skrinky, takže žiadne zbytočné káble, čistá prácička.

Klimatizácia do karavanu od Klarstein – praktické skúsenosti

Úplne natešení sme sa vybrali na cesty (mali sme pred sebou cca mesiac smer sever Poľska, Švédsko, Nórsko, Dánsko a domov) a predpoveď hlásila takmer všetko – od horúčav cez 30°C až po lejaky a zimné teploty okolo 10°C. Tak budeme mať dostatok príležitostí v tých horúčavách klímu poriadne vyskúšať.

Sme zaparkovaní v kempe na poloostrove Hel na server Poľska, predpoveď počasia hovorí o 31°C a bezvetrí vonku, teplomer vo vnútri karavanu ukazuje 28°C. Karavan máme prípojený k elektrickej sieti, je teda čas prvýkrát vyskúšať túto klimatizáciu. Beriem do ruky diaľkový ovládač a spúšťam – ihneď po zapnutí sa štartuje rozfuk (ventilátor vo vnútornej jednotke) a pár sekúnd na to už počuť veselo vrčať aj kompresor (v strešnej časti). Po menej ako minúte už vychádza z rozfukov poriadne chladný vzduch.

Chladenie (aj vykurovanie, k tomu sa dostanem o chvíľu) je možné regulovať v teplotách od 16°C do 30°C . Tým, že cestujeme aj s drobcom (Krištof mal v čase našej cesty na severe Poľska 2 roky), nechceme mať vo vnútri úplnú chladničku. Úplne nám stačí, ak vieme stiahnuť teplotu vo vnútri karavanu o pár stupňov dole, aby sa nám príjemne spalo. Klimatizácia beží, nastavujem na diľakovom ovládačí teplotu 25°C, som zvedavý, ako dlho bude trvať, kým sa karavan vychladí.

Tým, že sme klímu dali viac do zadnej časti karavanu (tesne nad kuchyňku), získali sme dve super výhody – počas spania či poobedného šlofíka nám nefúka klíma priamo na hlavu a pri varení sa zároveň rýchlejšie zbavíme „vôní“. Tým, že je klimatizácia nad kuchyňkou, sme sa trocha báli, či nebude až príliš zima tomu, kto bude práve variť. Výhoda je, že rozfuk ide do 3 smerov – do zadu smerom k východu, do prednu smerom k alkovni a vertikálne nadol smerom pod klímu. A práve tento posledný rozfuk (vertikálny) sa dá regulovať. Takže ak je niekto v kuchyni, stojí pod klímou a tá práve beží, iba si tento výduch pootočí a zavrie ho, aby mu nefúkalo priamo na hlavu.

Po prvých 15 minútach od spustenia klimatizácie už pocitovo cítime príjemnejšie teploty v karavane, po cca 25 minútach je už aj teplota na teplomeri 25°C (z pôvodných 28°C). Samozrejme je klíma najvýkonnejšia v momente, keď sú pozatvárané všetky okná, aby nemusela bojovať s prívalom teplého vzduchu z vonkajšieho prostredia. Skúšam klimatizáciu aj na jej maximálna chladiaci výkon (16°C), po hodine je musíme vypnúť – je nám zima 🙂 Prakticky tak vieme potvrdiť, že do cca 60 minút viete mať pri zatvorených oknách vo vnútri karavanu (alebo prívesu) takmer akúkoľvek želanú teplotu. Stretli sme v jednom kempe chlapíka, ktorý mal nainštalovanú identickú klimatizáciu od Klarstein, vonku bolo už vcelku šialených 37°C a on mal vnútri 20°C – slušný rozdiel.

Predtým, ako sme sa rozhodli kúpiť si strešnú klímu do karavanu, som narazil na niekoľko všeobecných problémov strešných klimatizácií, na ktoré karavanisti bežne frflú:

  • „Klíma hučí a neviem pri nej spať“: áno, kompresor v strešnej časti klimatizácie z povahy svojho fungovania vydáva hluk. Na toto som bol sám veľmi zvedavý, lebo nám prakticky všetci karavanisti, na ktorých skúsenosti sme sa pýtali, hovorili, že si karavan pred spaním vyklímujú a na noc klímu vypnú. Nainštaloval som si appku s hlukomerom do telefónu a toto sú hodnoty, ktoré som nameral: 53 dB v kempe, keď je pocitovo naokolo všade ticho, 78 dB priamo pod klimatizáciou keď pracuje, 70 a 68 dB v dvojmetrovej, resp. trojmetrovej vzdialenosti – tu spávame. Nepríde to mi to ako žiaden šialený hluk, aj keď jasné, že v porovnaní s tichým kempom to hučí, rovnako ako každá klíma 🙂 Každopádne pri tom vieme pohodlne spať aj preto, že je to konštantný steoreotypný zvuk 🙂 Klarstein zároveň ponúka nočný režim klimatizácie, ktorý v kombinácii s nízkymi otáčkami ventilátora (režim Low) stíši klímu ešte o pár decibelov.
  • „Klíma pri štartovaní rozvibruje celý karavan“: toto bude asi otázka zlej inštalácie, my takúto skúsenosť vôbec nemáme. Pri prevádzke idú od klimatizácie mierne vibrácie po streche, prakticky to ale nie je nič, čo by ste cítili.
  • „Keď stojíte na priamom slnku, klíma nič neuchladí“: vonku bolo cez 30°C, stáli sme na priamom slnku a bez problémov Klarstein cirkuloval vo vnútri poriadne chladný vzduch. Ono to bude aj výkonom, 2500 kW je na náš 7-metrový karavan dostatočný výkon aj s rezervou.

Klimatizácia Klimamobil od Klarstein má zabudovaný svoj vlastný teplomer, takže po dosiahnutí želanej teploty prestane chladiť a pri oteplení vo vnútri sa automaticky chladenie spustí – temperuje tak na teplotu, ktorú chcete mať vo vnútri.

Kúriť klimatizáciou? Och áno, za mňa totálna výhra

Keď sme dorazili počas nášho tripu do Dánska, klesli teploty v noci pod 15°C, takže bez kúrenia sa už nedalo úplne fungovať. Bežne kúrime plynom, ale slovenské plynové fľaše vám v Dánsku nikde nedoplnia (jj, moja chyba, že som ešte neinvestoval do plniacej fľaše). Tak sme si prvý večer povedali, že si skúsime zakúriť klimatizáciou – znie tak trocha čudne, ale funguje to špičkovo! Do pár minút sme mali v karavane teplúčko. Teploty sa dajú rovnako ako v prípade chladenia nastaviť v rozmedzí 16-30°C.

Nastavil som večer cca 21:00 teplotu na klimatizácii na 28°C, teplomer vo vnútri ukazoval niečo okolo 20°C. Za 20 minút už teplota presahovala 24°C a za ďalších 10 minút sa už Klarstein sám vypínal a potom temperoval a udržoval teplotu celý večer (28°C je fakt veľa, ale chceli sme vyskúšať, či to klíma zvládne – bez problémov). Hanka si robila srandu, že pri kúrení sa vertikálne prúdiaci vzduch (pod klimatizáciou) dá používať ako fén 🙂 Zároveň tým, že v zadnej časti karavanu (kde máme nainštalovanú aj klímu) vešiame po večernej sprche mokré uteráky, pri kúrení sa vcelku rýchlo vyschli. A ešte jeden bonus – ak necháte otvorenú kúpeľňu po sprche a pustíte klimatizáciu v režime odvhlčovania, budete mať čoskoro v kúpeľňi citeľne menej vlhkejšie.

Výhody/nevýhody klimatizácie Klarstein do karavanu

Dva roky sme brázdili európske kempy bez klimatizácie, no toto leto nás donútilo si jednu zakúpiť. A vôbec neľutujeme, práve naopak, je to nový level komfortu. Najskôr som sa trocha obával celkovej investície, ale Klarstein produkty sú orientované na atraktívnu cenu. V praxi je táto klíma o 40-60% lacnejšia ako konkurenčné, ktoré majú dokonca nižší výkon!

Chápem, že mnoho ľudí si potrpí na značku (v karavanom svete sú medzi klímami vychytené najmä značky ako Dometic, Truma či Telair)… ale keď zoberiem do úvahy, že toto je klimatizácia, ktorá pochádza z výrobnej linky Gree (jeden z najväčších výrobcov klimatizácii vo svete) a predáva sa v rôznych kútoch sveta pod rôznymi brandami, je pre mňa super bonusom, že mám kvalitu za najlepšiu cenu na slovenskom trhu. Na záver ešte zhrniem výhody/nevýhody z môjho pohľadu:

VýhodyNevýhody
atraktívna cenaneštandardná veľkosť pri montáži do existujúceho otvoru
dostatočne výkonné chladenie na karavan do dĺžky 8 mtrocha starší dizajn vnútornej jednotky
kúrenie ako alternatíva ku klasickému plynovému systému
rýchle dodanie
ľahko umývateľné filtre

Technické parametre strešnej klimatizácie Klarstein

  • Vyžadovaný otvor v streche: 356 x 356 mm (alebo štandardný 400 x 400 mm s adaptérom – nie je súčasťou balenia)
  • Min/max. hrúbka strechy: 30/80 mm
  • Prúd a napájanie: 4,7 A, 220-240 V~/50-60 Hz
  • Chladiacia zmes: R410A
  • Režimy: chladenie, kúrenie, odvhlčovanie, ventilátor, automaticky
  • Rozfuk: 4 režimy (nízka, stredná, vysoká a automatická intenzita)
  • Časovač: 2 režimy (zapnutie a vypnutie, nastavenie na konkrétny čas)
  • Rozmery vonkajšieho zariadenia: cca 65 x 23 x 103 cm (ŠxVxH)
  • Rozmery vnútorného zariadenia: cca 49 x 10 x 67 cm (ŠxVxH)
  • Hmotnosť vonkajšieho zariadenia: cca 41 kg
  • Hmotnosť vnútorného zariadenia: cca 5,5 kg
  • Návod: nemčina, slovenčina

Prečítaj si tiež