Recenzia: Camping Rubicone**** severne od Rimini – nádherný kemp so súkromnou pieskovou plážou

od jozo

Pri našej štvormesačnej karavanovej ceste sme sa pri pobrežiach východného Talianska vcelku spontánne zastavili aj v Campingu Rubicone****, lebo sa nám nechcelo úpne ťahať na juh tak, ako sme plánovali. Chceli sme tu iba jednu noc prespať, zostali sme rovno 4 dni (3 noci), lebo tak perfektný kemp sme už dlho nevideli. Nečudo, že získal od organizácie ADAC na rok 2022 ocenenie Superstellplatz. Je obrovský (stovky miest pre karavany) – má privátnu pláž, vlastný detský bazénový svet (aj s menšími tobogánmi), množstvo športovísk (basketbal, futbal, volejbal, luk, golf)…

Vnútro kempu je krásne upravené, na výber si môžete vybrať až z ôsmich druhov státí pre karavany. Líšia sa plochou, veľkosťou ističa elektrickej prípojky (6 – 10A), niektoré majú priamo na mieste prípojku pitnej vody a tie najlepšie dokonca vlastnú sprchu, toaletu, výrivku a externú chladničku čo mi píde troška overkill, ale prečo nie… 🙂 My sme si vybrali žlté státie (viď mapku), kde sme nášho 7,5 m Karola (#karavankarol) zapichli len tak tak. Výhoda v predsezónnom období (koniec mája) – s kamošmi, ktorí prišli s prívesom, sme si mohli vybrať “pitches”, ktoré boli oproti sebe. Mapka celého kempu:

Síce sme nemali na mieste prípojku na vodu, ale o 2 miesta ďalej bola, takže sme si komfortne doplnili vodu ako sme potrebovali. Cena za noc za karavan, 2 dospelých a drobca bola 33 € za noc, v najvyššej sezóne (júl, august) ceny stúpajú na dvojnásobok a za tie najluxusnejšie státia spokojne cez 100 € za noc.

Kemp je šialene veľký a je rozdelený na prakticky na 2 časti – prvá je určená najmä pre karavany, prívesy a stany, v druhej sú najmä mobilné domčeky a športové zóny. Pozrite si mapku celého kempu vyššie, mne trocha odpálilo dekel, keď som to videl prvýkrát 🙂 Skúsim v rýchlosti zhodnotiť miesta, ktoré sme v kempe stihli vyskúšať:

  • Pizzeria pri recepcii – veľmi fajn pizza v rozumných cenách (7-9 €), odporúčam si objednať “take-away” priamo pri kase a zobrať si do karavanu, za 10 min máte hotovú fajn večeru.
  • Supermarket – základné potraviny tu bez problémov kúpite, ale počítajte s miernou cenovou prirážkou. Ak máte so sebou bicykel alebo kolobežku, zbehnite to do Sa Mauro Mare (2 minúty) alebo do obrovského nákupného centra Romagna Center (8 minút), kde nájdete absolútne všetko.
  • Súkromá pláž – zo žltých kempovacích miest to je na piesok asi 50 m. Máte k dispozícii parazol v cene, lehátka si buď môžete doniesť vlastné alebo si požičať (4 € na deň). Nechýba beachový bar a detské šmykľavky. Súkromná pláž je extremne pozvoľná, po 50 m nemáte vodu stále ani po pás. Pláž je chránená kamenným vlnolamom, takže prakticky nemáte vlny – ideálne pre malé deti, môžete sa tu s nimi vyblázniť. Pláž je čistá, udržiavaná, nie som si istý kvalitou vody v horúcich letných mesiacoch. Veľký pozor si tu dávajú na to, aby si ľudia nedávali uteráky pod parazol a takto si ho “zablokovali” na celý deň.
  • Detský vodný svet – deti do veku od 1 do 7-8 rokov sa tu vybláznia do sýtosti (mrknite obrázky). Bazén pre dospelákov nie je úplne plavecký, ale dá sa tu dobre zaplávať. Mňa dostala vcelku veľká výrivka s vodotryskami – zmestí sa tu pohodlne aj 20 ľudí. V bare pri bazénoch majú iba zohrievané polotovary, takže ak ste zástanca kvalitného jedla, asi si budete musieť doniesť vlastné. Aperol Spritz tu stojí 5 € (na talianske pomery vcelku dosť).
  • Miniclub – vonkajšie detské ihrisko s preliezkami a šmykľavkami, úplná pohoda.

Wi-Fi je bezplatná iba v pizzerii a beach bare, inak je za príplatok – tomuto skutočne nerozumiem, v takto kvalitnom kempe by som očakával vysokorýchlostnú Wi-Fi bezplatne v každom kúte kempu. Nevadí, sme v EÚ, takže tu surfujete z mobilu akoby ste boli doma. Sociálne zariadenia sú čisté a ponúkajú desiatky toaliet, kóje s umývadlami, desiatky miest na umývanie riadov, samostatné sprchy a super je malá časť pre deti s detskými umývadlami, toaletami aj sprchou. Všetko je super udržiavané a krásne čisté. Nechýba chemické WC.

Okolie kempu sme veľmi nestihli pochodiť – keďže sme si tu plánovali iba na rýchlo oddýchnuť, zobrali sme ten oddych doslova a 3 dni sme tu riadne pochillovali. V noci bol v kempe absolútny kľud, ale bolo to dané najmä predsezónnym obdobím – boli tu najmä nemeckí a talianski dôchodcovia a rodinky s malými deťmi. Minidisco počas našej návštevy ešte nefungovala, za čo sme boli aj radi, ale samotná minidisco je oddelená od kempovacej časti, takže by som sa hluku odtiaľ veľmi nebál.

Inak, do Rimini to máte ani nie 20 minút a do San Marína to máte menej ako 45 minút autom. My sme v San Maríne boli 2 roky spätne a je to super jednodňový výlet. Ak hľadáte drobnú motiváciu, prečo sa sem vydať, prečítajte si 12 faktov o San Maríne, ktoré ste takmer určite nevedeli.

Hodnotenie kempu Camping Rubicone**** pre karavanistov

  • Počet miest: cca 200
  • Tieň: 20% (stromy tu ešte iba rastú)
  • Cena za noc pre 2 dospelých, dieťa a karavan: 33 €
  • Wi-Fi v cene: nie
  • Elektrina v cene: áno
  • Prípojka na vodu v cene: áno (závisí od typu miesta)
  • Pitná voda pri kempovacom mieste: áno
  • Výlevka odpadovej vody: áno
  • Výlevka chemického WC: áno
  • Možnosť dokúpiť bežné karavanistické potreby: nie
  • Čistota sociálnych zariadení: 100%
  • Vhodné pre deti: 100% 
  • Naše odporúčanie: 100%

Prečítaj si tiež