Bratislava má novú atrakciu – výhliadkové koleso na štýl London Eye

od jozo

Volá sa BRATISLAVA ZHORA. Na prechádzke popri nábreží Dunaja sa nedá si ju nevšimnúť – reč je o novej bratislavskej atrakcii na štýl London Eye. Výhliadkové koleso, ktoré vyrástlo ako súčasť Staromestského kultúrneho leta, ponúka výhľad z výšky 30 m na Staré mesto aj celé nábrežie. Zatiaľ z nej máme zmiešané pocity – kabínkové „ruské“ koleso je síce atrakciou mnohých veľkomiest, to v Bratislave však vyzerá na prvý pohľad tak trocha ako z lunaparku. Zatiaľ sme ho však videli iba počas inštalácie, nechajme sa prekvapiť, keď bude v prevádzke.

BRATISLAVA ZHORA – kde novú atrakciu nájdete?

Výhliadkové koleso BRATISLAVA ZHORA nájdete ho hneď pri Slovenskej národnej galérii a kaviarni Propeller. Keď pôjdete z centra mesta a budete prechádzať popri Carltone, SND či Slovenskej filharmónii, zapozerajte sa smerom na Dunaj a na bielo natreté koleso určite zbadáte. Ak sa radi orientujte podľa navigácie, páči sa:

BRATISLAVA ZHORA – otváracie hodiny alebo kedy sa môžem previesť?

Prevádzková doba novej atrakcie je od 10:00 do 20:00 každý deň v týždni vrátane sviatkov, v prípade väčšieho záujmu verejnosti môže byť predĺžená do 22:00. Precádzková rýchlosť je 3-3,5 km/hod, takže si v relatívne pomalej rýchlosti môžete pozrieť okolie nábrežia. Dĺžka jazdy je podľa hustoty premávky, minimálne však 2 kolá (5 minút).

BRATISLAVA ZHORA – koľko stojí jedna jazda a.k.a. aké je vstupné?

Vstupenky sa dajú zakúpiť v pokladni priamo pri atrakcii. Cena za 1 osobu za 1 jazdu je 6,50 €. Nie je to úplne veľa v porovnaní s inými veľkomestami, nie je to však rozhodne málo na slovenské pomery. Deti do výškového limitu 100 cm majú vstup zdarma, deti do 15 rokov môžu ísť na atrakciu len v sprievode dospelej osoby. Pri bežnej štvorčlennej rodine tak zaplatíte za 5 minút jazdy 26 €, čo je teda slušná pálka. Utešením môže byť aspoň informácia, že mesto použije výťažok z prevádzky na výsadbu stromov a zelene. Domáci miláčikovia majú vstup na atrakciu zakázaný.

BRATISLAVA ZHORA – čo na novú atrakciu hovoria ľudia?

My sami z nej máme zmiešané pocity. Preto sme sa spýtali našich followerov na Instagrame, čo si o nej myslia – hlasovali stovky ľudí a zatiaľ 63% ľudí vníma pozitívne túto novú atrakciu, naopak 37% sa vôbec nepáči.

Prečítaj si tiež