Z Bratislavy sa poletí už aj do Sofie od 2,99 eur

od jozo

Wizz Air si dnes pripomína 1. rok pôsobenia na Letisku M. R. Štefánika a zároveň pridáva novú linku do Sofie v Bulharsku od 30. júna 2017 s frekvenciou 4 x týždenne. Ceny začínajú od 2,99 eur za jednosmernú letenku.

Sofia, dynamicky sa rozvíjajúce európske hlavné mesto sa stáva veľmi atraktívnou destináciou pre turistov. Nájdu v nej a v okolí množstvo kultúrnych aj turistických zaujímavostí. Za zmienku stojí pohorie Vitoša so skvelými príležitosťami na turistiku v lete a lyžovanie v zime, čím sa bulharské hlavné mesto stáva atraktívne na dovolenku celoročne.

Wizz Air zaznamenal v roku 2016 medziročný nárast o 25 %, keď zo všetkých troch slovenských letísk – Bratislava, Košice, Poprad – prepravil spolu viac ako 300 000 cestujúcich. Dnes ponúka zo všetkých troch slovenských letísk spolu 10 nízkonákladových spojení do 9 destinácií v 7 krajinách.

„Ukazuje sa, že minuloročné nadviazanie spolupráce s leteckou spoločnosťou Wizz Air, bolo pre naše letisko dobrým krokom. Wizz Air sa s počtom 6 pravidelných leteckých liniek stane v tomto roku 2. najväčším pravidelným leteckým dopravcom z Bratislavy (po Ryanair, pozn. red.). Vďaka leteckej linke do Sofie sa slovenským cestujúcim výrazne uľahčí spojenie s hlavným mestom Bulharska,“ doplnil Ivan Trhlík, riaditeľ letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

Prečítaj si tiež