Keď sa dovolenka skončí skôr, ako sa začne…

od jozo

„Cestovanie je často o očakávaniach, že zažijeme niečo, čo nikdy predtým. Zimomriavky po tele z každého zážitku. Neopakovateľné okamihy, ktoré sa vryjú do hlavy ako nezabudnuteľné chvíle, ktoré vždy vyčaria úsmev na tvári pri spomienke na ne. Ale aj prílišné tešenie sa na zážitky môže zastaviť absolútne nečakaná situácia. Tak ako sa stalo aj nám.“ Blog od Aničky Spodniakovej, ktorej dovolenka s jej priateľom Dominikom skončila skôr, ako začala.

Naša cesta cez tri kontinenty skončila skôr, ako sa začala. Pripravovali sme sa ňu skoro štyri mesiace a skončilo to hneď prvý deň. Bez možnosti riešenia, reklamácie či vrátania peňazí. Začalo sa to kúpou balíčka leteniek (z Ríma do Juhoafrickej republiky a odtiaľ do Bangkoku) –  celé naše cestovanie malo trvať necelé tri týždne. Avšak trvalo necelých 48 hodín. Cesta začala príletom do Ríma odkiaľ sme mali cestovať s prestupom v Etiópii do Johannesburgu. Keď sme sa blížili k check-inu Etiopian Airlines, videli sme , že sa tam niečo deje. Po zistení, že to rušno je kvôli nám Slovákom, pretože nemáme víza do Juhoafrickej republiky, sme zostali zmätení. Veď stránka Ministerstva Zahraničných vecí (MZV) informuje, že víza nepotrebujeme. Ešte deň pred odletom sme si to kontrolovali.

Okamžite sme volali na slovenskú ambasádu, kde nám oznámili, že nepotrebujeme víza: „zavoláme na letisko a vysvetlíme im to“, povedala nám slečna v telefóne. Naše tešenie sa z dobrej správy netrvalo dlho. O 10min nám volala späť a jej slová boli doslovne: „preklikala som sa a zistila, že víza potrebujete“. Toto sú „objektívne“ informácie, pýtam sa. Aké sú pre nás možnosti? Pre riešenie situácie v ktorej sme boli, žiadne. Nastúpiť na iné let do Ázie tiež nebolo možné, keďže zakúpené letenky boli ako balíček a nie samostatne. Celú noc sme strávili na letisku, ktoré v noci prerábali. Spali sme na studených kovových stoličkách a každú minútu sme sa budili či nám niekto nekradne veci. Zaplatili sme nemalé peniaze, aby sme mohli vycestovať za zážitkom a „len“ vďaka dezinformácii MZV sme sa museli na druhý deň vrátiť. Dnes vieme, že všetky informácie pred vycestovaním budeme kontrolovať na príslušných ambasádach, ale aj napriek tomu si myslíme, že takéto chybné informácie by sa nemali nachádzať na stránkach nášho ministerstva. Keďže sme si na túto dovolenku šetrili dlhšie, už asi ťažko toto leto niekam vycestujeme.

A ako sa k tomu stavia MZV:
mzv1
Ale súčasne občanov uisťuje, že :

mzv2
Prikladám aj printscreen informácie na stránke MZV, ktorý sme si urobili ráno po noci strávenej na letisku:
mzv3
Nájdi 5 rozdielov pred a po zistení, že nikam nepoletíme:

mzv4Veríme, že ostatným cestovateľom sa nič podobné nestane.

Portál www.cestujemespolu.com oslovil Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky so žiadosťou o vyjadrenie. Tlačový odbor MZVaEZ nám e-mailom napísal:

„Je nám ľúto, že občianka zažila takýto problém. Za vízovú politiku však zodpovedá konkrétna krajina, nie slovenské MZVaEZ. Vychádzame pri informovaní našich občanov z informácií, ktoré máme k dispozícii od partnerských krajín.

JAR sa jednostranne na jar tohto roku rozhodla zaviesť nám vízovú povinnosť bez akéhokoľvek predošlého informovania, upozornenia a vysvetlenia. Tento stav trval napriek našim pokusom a intervenciám na JAR strane niekoľko týždňov.

MZVaEZ nemôže niesť zodpovednosť za konanie iných krajín pri zavádzaní vízového režimu a za prípadné nepríjemnosti, ktoré z toho vyplývajú občanom. Úradom JAR sme už tlmočili našu nespokojnosť s takýmto krokom a spôsobom ako bol (ne)oznámený.

Občianke odporúčame napísať sťažnosť na ambasádu JAR.

Naše cestovné informácie sú iba indikatívne a odporúčacie – preto stále upozorňujeme občanov, že na podmienky vstupu by sa mali záväzne informovať na zastupiteľských úradov týchto krajín.“

Prečítaj si tiež