6 tipov na výlety autobusom z Bratislavy

od jozo

Ak sa nechcete posadiť do lietadla a cestovať ďaleko za hranice, ale napriek tomu máte chuť niekam vyraziť, máme pre vás 6 tipov na výlety autobusom priamo z bratislavskej autobusovej stanice AS Nivy.

Viedeň alebo Budapešť – doslova na skok

Bez davu turistov si môžete v lete aj cez pracovný deň užiť toto veľkomesto so všetkým, čo ponúka – históriu, galérie, prechádzky, nákupy, len tak chill niekde na viedenskej káve 🙂 Dom motýľov, Naschmarkt, Belvedere či najväčšia knižnica s 12 miliónmi kníh – prečítajte si naše tipy na netradičný jednodňový výlet vo Viedni.

Bojnice – niečo pre deti

Obľúbená destinácia, kam najmä rodičia či starí rodičia berú svojich potomkov a vnúčatká – zámok, zoologická záhrada či vyhliadková veža Čajka v Bojniciach stoja za návštevu.

Neziderské jazero – len tak za oddychom

Najväčšie stepné jazero v Európe Neusiedler See je pozostatkom prastarého mora. Letná autobusová linka premáva od piatku do nedele a tento rok ide až do Podersdorfu s ikonickým majákom, kde je možné prenajať si elektrický čln, len tak sa plaviť na výletných lodiach alebo využiť stovky kilometrov cyklotrás okolo celého jazera. Autobusy Slovak Lines majú príves na bicykle, takže si svoj bike môžete vziať so sebou. Náš tajný tip – málo známa pláž Breitenbrunn.

Zlín – opäť niečo pre deti

Nová autobusová linka spája Bratislavú s českým Zlínom, kde je taktiež pre deťúriská lákavá zoologická záhrada aj so zámkom Lešná, ktoré dlhodobo patria medzi desiatku najnavštevovanejších turistických miest v Českej republike.

Termálne kúpalisko vo Veľkom Mederi – aktívny oddych

Ak máte radi letné čvachtanie sa, autobusom môžete zbehnúť aj na kúpalisko Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi. Cestovné je v prípade autobusov Slovak Lines vo výške celodennej vstupenky, takže ušetríte na doprave. Prečítajte si našu recenziu Thermal parku vo Veľkom Mederi, ktorý bol pre nás pohodovo-bláznivým.

Zámok Lednice – pre zamilované páry

Juhomoravský zámok Lednice s rozľahlou záhradou, ktorý patril Lichtenštajnovcom takmer 700 rokov, môžete spoznať v kočiari či na výletnej lodi, ktorá sa plaví po tajomných meandroch starej Dyje. Lednice sú nadmieru romantické a pre zamilované páry tu máme aj 7 tipov na romantické výlety vo dvojici.

Prečítaj si tiež