Recenzia: Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi – pohodovo-bláznivý vodný svet

od jozo

Vonku je 35°C, klimatizácia cestou v aute do Veľkého Medera poriadne nestíhala a my to máme nasmerované do… termálneho kúpaliska 🙂 Asi sme sa trocha zbláznili, ale nám to nevadí. Hovoríme si, že aspoň bude kúpalisko prázdne – opak je však pravdou, ľudia si pobyt pri vode užívajú plnými dúškami, niektorí dokonca aj v termálnych bazénoch. Dochádza mi baterka na mobile – o to lepšie, aspoň si tento pobyt vychutnám na plno 🙂

 

Všade nejaký bazén

Ak som správne napočítal, presne 10 bazénov – od krytého rodinného bazénu, kde po obrátení nadrozmerného kýbla s vodou všetky decká kričia od radosti, cez horúci perličkový kúpeľ až po vonkajšiu päťdesiatku.

Sme tu prvýkrát, takže cieľ je jednoduchý – nájsť miesto, kde si zložíme veci (čo môže byť v piatok a najmä cez víkend trocha problém), niečo rýchlo schrumnúť a ísť vyskúšať všetky vodné atrakcie 🙂

Pri vstupe dostávame oranžový náramok, na ktorý si môžete dobiť kredit – najskôr trocha nechápeme, veď všade v areáli sa dá platiť hotovosťou alebo kartami.

Ale potom pochopíme – v Thermal Corvinus ste prakticky stále niekde pri bazéne a je omnoho praktickejšie mať peniaze digitálne „na ruke“ ako ich rozmočené nosiť vo vreckách. Alebo potom musíte siahnuť do minulosti a zaobstarať si takú vodotesnú rolku (puzdro), ktoré si zavesíte na krk.

Čip všetko zachraňuje – zároveň  slúži ako kód k skrinke, kam si môžete bezplatne uložiť veci. Ceny za vstup inak nie sú vôbec zlé – 6,50 eur na hlavu za 3-hodinový vstup, prípadne 9 eur za neobmedzený celodenný. Rodinka (2+1) to má za dvacku. Deti do 3 rokov to majú zdarma 🙂 K tomu najrôznejšie balíčky v kombinácii so saunovým svetom (neskúšali sme, sauna bola vonku) a Tarzániou – veď prípadne mrknite tu.

Milované tobogány

Sadáme do prvej reštiky, Hanka siaha po kuracích prsiach v sezame, ja skúšam segedínsky guláš a zeleninovú. Vieme, že na juhu Slovenska je to s tou slovenčinou horšie, miestami máme ale pocit, že nám fakt obsluha nerozumie 🙂 Ale pohoda, tu sme s našou slovenčinou menšina a plne to rešpektujeme (úplne úprimne).

 

Ja som s mojim segedínom spokojný, Hankina miešaná príloha znamená v praxi hranolky a kapustu… smejeme sa, dáme frťana, kofolu a šups s nami na atrakcie. Ich dostupnosť sa delí podľa ročného obdobia, v lete ich je asi najviac:

  • celoročné detské ihrisko
  • interaktívne vodné ihrisko (to su tie, od radosti kričiace, deti)
  • tobogány
  • športoviská
  • Tarzánia
  • drevené hrady
  • animačné programy

Nedá nám to nevyskúšať tobogány – ak si ich chcete užiť na plno, príďte po 16:00 – z nejakého dôvodu sa všetci domáci začínajú zdvíhať, na tobogány sa nečaká a zároveň si aj v 3-hodinovom vstupe užijete toto „kupko“ na plno. Bežím na recepciu, kupujem 20 jázd (4 eurá, je možné to dať aj na jeden náramok), cennosti odkladám do skrinky a ideme na to.

Family slide a multislide nie sú nič moc, ale keď vidíme tie rodiny s deckami, tak chápeme – povolené sú totiž aj jazdy viacerých ľudí súčasne, takže rodinný teambuilding ako vyšitý. Tunnel-funnel nám mierne prečistí dutiny, ale najväčšia zábava je pre nás určite Váhadlo – nasadnete v dvojici na nafukovačku, spustíte sa takmer strhmhlav dole, aby ste za pár sekúnd smerovali spiatočkou cez prekážku do bazénu – toto sme museli dať viackrát za sebou 🙂 Niektoré tobogány majú aj radary, ktoré vám merajú najrýchlejší čas či najvyššiu dosiahnutú rýchlosť – len sme nie úplne zistli, ako to reálne funguje… nevadí, vodu sme mali doslova všade 🙂

Točená zmrzlina, cukrová vata a dočasné tetovačky

Keď vás už voda omrzí, stačí sa ísť prejsť po areáli a garantujeme vám, že nejaké to euríčko zase raz minitie. Úprimne som bol prekvapený, koľko ľudí čakalo na točenú zmrzlinu či cukrovú vatu – a je jasné, že tieto veci musíte vyskúšať – ale highlight dňa boli pre mňa dočasné tetovačky. Na túto „aktivitu“ stál rad priemerne 10 metrov dlhý a keďže aj dočasné tetovanie chvíľu trvá, podľa mňa si tie decká (a samozrejme chudáci rodičia) odstáli spokojne 30+ minút. Hanka zahájala protestný „powernap“ (tíško jej závidím), tak ja si dávam zatiaľ kukuricu, jedno orosené a idem sa prejsť. Musím povedať, že ak by mali na kúpalisku aj iba langoš s kukuricou, ja by som bol dostatočne happy. Možností stravovania je však dostatok, každý si tu nájde niečo svoje. Najmä vaše ratolesti – pre decká je tu toho pripraveného skutočne neúrekom a ak má návšteve Termalu Corvinus neodídu zničení, tak si fakt neviem predstaviť, čo by ich potom malo zničiť. Pre dospelákov je tu beachvolejbal či tenis.

Prestavba za jazdy

Nedalo sa nevšimnúť si, že priamo v termalparku prebiehajú stavebné práce – žiaden strach, ani hluk ani prach sa nekonali, len vidieť, že sa niečo veľké chystá.

V roku 2019 totiž má Thermal Corvinus otvoriť veľkú novú outdoorovú časť. Podľa mňa sa budeme musieť vrátiť, vizualizácia zatiaľ vyzerá super:

Nabudúce to vyskúšame RegioJetom

Keď slnko padá pomaly za obzor (začiatkom augusta to je okolo 19:30), v areáli už nie je veľa ľudí, čo sme príjemne prekvapení. Plavecký bazén máme takmer iba pre seba, voda je príjemná, v tomto ročnom období doslova osviežujúca. Za pol dňa v tomto termalparku sme sa stihli vyblázniť, oddýchnuť, zaplávať, prepláchnuť všetky dutiny… je čas pobrať sa domov.

Celodenné parkovné činí 3 eurá – niekomu sa to môže zdať veľa, ak však viete, aké sú ceny parkovania v Bratislave, táto cenovka vám príde úplne v pohode 🙂 Nabudúce by sme však chceli vyskúšať vlakom – nie, že by hodinová cesta autom  Bratislavy nebola príjemná, ale poslednú dobu máme radi vlaky. Termal Corvinus ponúka v spolupráci práve s týmto prepravcom balík za 11,50 eur, ktorý zahŕňa cestu vlakom Bratislava-Veľký Meder, dopravu autobusom zo stanice na kúpalisko, vstup do termálu a celú cestu späť. Pohodka… Pri odchode ešte oceňujeme drobnosti ako fén (áno áno, aj pre nás pánov) a žmýkač na prádlo. Vonku za areálom sa už spúšťajú prvé diskotéky, ak by sme boli lokálni a nečakala by nás cesta domov, možno by sme sa aj pridali 🙂 A zhodnotenie na záver? Pomer ceny a výkonu nám príde perfektný – žiaden zbytočne „fancy“ aquapark, ani premrštené ceny na mieste, ale úplne praktické miesto, kde viete stráviť pohodový deň. Či už ako párik alebo rodinka… V okolí je taktiež veľké množstvo ubytovania – priamo v areáli ale aj v jeho okolí toho vyrástlo ako húb po daždi. Ani sa nečudujeme, prečo majú ľudia Termal Corvinus tak radi. Ešte musíme prísť vyskúšať cez zimu termálnu a wellnessovú časť – na to sme si v týchto teplách netrúfli 🙂

Prečítaj si tiež