Objav svet s lokálnym českým a slovenským sprievodcom (bez cestovky)

od jozo

Nedávno sme objavili stránku www.likexpats.com, ktorá pomáha nájsť cestovateľom lokálneho sprievodcu v danej krajine, kam cestujú, ktorý hovorí po česky alebo slovensky. Českých sprievodcov je zatiaľ viac, ale keďže češtine rozumieme ako nášmu materinskému jazyku, nie je to pre našinca problém. Výsledok? Spoznáte krajinu autentickejšie, navštívite miesta, kde väčšina turistov ani „nepáchne“ a zároveň sa nemusíte obávať jazykovej bariéry, čo nie je vhodné iba pre staršiu generáciu, ale aj pre mladších, ktorí sa chystajú navštíviť napr. španielsky hovoriace krajiny (Južná Amerika a pod.).

Ako funguje vyhľadávanie domácich sprievodcov cez Likexpats.com?

Vcelku jednoducho – otvorte web, zvoľte si destináciu (dajú sa aktuálne vybrať iba tie, kde domáci Češi a Slováci už svoje sprievodcovské služby ponúkajú), vybrať si balíček podľa popisu a objednať si ho. Služba je platená, pri našom vyhľadávaní sme našli vcelku zaujímavé ponuky:

Mnoho služieb zatiaľ nemá recenzie, pretože aj samotný Likexpats.com je vcelku nová služba (evidujeme ju na trhu cca 2 mesiace). Osobne s ňou zatiaľ skúsenosti nemáme, ale nápad je to výborný a ak ju raz vyskúšate, dajte nám vedieť vašu spätnú väzbu. Ak sa chcete dozvedieť viac o vzniku tejto služby, mrknite si Tomášov blog, kde o nej v skratke píše.

Prečítaj si tiež