Koľko stojí predĺžený víkend (city-break) v Barcelone?

od jozo

Barcelona patrí podľa nášho rýchleho instagramového prieskumu k obľúbeným destináciám na víkendový city-break, pričom je ľahko dostupná aj z Viedne nízkonákladovkou LEVEL. Je plná gastronomických chutí, rôznorodej histórie, ponúka pláže aj zábavu. Z viedenského letiska pristanete na tom barcelonskom El Prat za 2 hodinky, odtiaľ je to vlakom do mesta niečo zľahka cez 30 minút a ste v centre diania 🙂 Koľko teda stojí predĺžený víkend (city-break) v Barcelone?

Letenky, doprava, ubytovanie, jedlo, pitie…

V sérii článkov Koľko stojí… zapisujeme všetky naše výdavky po našich cestách už niekoľko rokov. Nič neskrývame, nič nevynechávame – takto si môžete mrknúť aj, koľko stojí city-break v Barcelone. Ceny sú uvedené vždy za dve osoby, pod rozpisom je potom aj prepočet na osobu:

  • Cena za letenky závisí od času, kedy ich stihnete kúpiť. My sme leteli cez LEVEL, cez ktorú kúpite jednosmernú letenku v rozumnom predstihu za cca 35 eur, takže spiatočná cesta pre dvoch vyjde na 140 eur.
  • 31 eur nás vyšiel spiatočný transfer na letisko Schwechat z Bratislavy.
  • 110 eur (uf) sme minuli na dopravu v rámci Barcelony, nižšie sa dočítate, že práve na tejto položke môžete najviac ušetriť.
  • 196 eur nás stálo ubytovanie na 3 noci, mali sme slušné Airbnb ubytko v rozumnom centre mesta (dostupný autobus aj stanica metra). Cena 30-50 eur za osobu a noc je v Barcelone bežná cena za ubytovanie v priebehu celého roka.
  • 161 eur sme zaplatili za všetko jedlo a pitie, nechýbala domáca paella, mnoho tapas, pivká, sangria – nenechali sme naše žalúdku rozhodne hladné 🙂 Tipy na skvelé jedlo v Barcelone nájdete v článku od food blogera Tomáša Bombu.
  • 64 eur nás vyšli vstupy (Park Güell, Casa Milà)
  • 13 eur sme doplatili za chýbajúcu hygienu a keďže sme strávili aj jeden deň čisto na pláži v Sitgues, dokúpili sme si aj slnečník za 12 eur
  • 4 eur stála magnetka, ktorá nesmie chýbať 🙂

Spolu nás teda 3 noci a štyri plné dni v Barcelone vyšli na dve osoby „all-inclusive“ na 727 eur, čo je 363,50 eur na osobu vrátane leteniek, ubytovania, jedla, pitia či lokálnej dopravy. To nie je podľa mňa vôbec zlý výsledok na to, že sme sa v ničom veľmi neobmedzovali. A tu nastáva otázka…

…dá sa na tejto cene ešte ušetriť?

Určite áno. My sme spravili chybu, že sme si lístky na MHD (vlak, autobus) kupovali vždy jednotlivo a nekúpili si vopred lístok T-10 (10 kombinovateľných jázd), prípadne rovno 2 či 3-dňový predplatený lístok. Niekoľko jázd sme absolvovali aj cez službu Free Now (niečo ako Uber alebo Bolt – tieto dve v Barcelone nefungujú, za to však identickým spôsobom booknete taxi aj cez službu Cabify). Na verejnej doprave sme mohli pohodlne ušetriť 50-60 eur. Ubytovanie sa dalo nájsť o 40-50 eur lacnejšie, ak vám teda nevadí hostel alebo úplne základné ubytovanie, tu je ďalší priestor na úsporu. Jedlo, pitie a vstupné do pamiatok, ktoré sa oplatí aspoň raz za život vidieť – tu by sme veľmi nešetrili, toto v Barcelone rozhodne vynechať netreba 🙂 A tým, že sme boli v katalánskom hlavnom meste od štvrtka do nedele a nie je od piatku do nedele, platili sme za jednu noc a deň navyše. Celkovo si myslím, že sa city-break v Barcelone vrátane leteniek, ubytovania a všetkého ostatného dá spraviť pohodlne aj medzi 220 do 240 eur na osobu.

Prečítaj si tiež