Kde sa ubytovať a najesť v Levoči: Hotel U Leva (recenzia)

od hanka

V jeden jesenný piatok sme si zbalili naše mini kufríky a vyrazili sme do Levoče. Lebo veď netreba stále len zahraničie brázdiť, nie? Zažili sme pohodový víkendík na Spiši, o ktorom sa môžete viac dočítať v našom článku o Levoči a jej bezprostrednom okolí.

Keďže sme s Jožkom extrémne “adaptabilní”, po “check-ine” na ubytovaní, či už ide o hotelovú izbu, hostelovú posteľ alebo Airbnb apartmán, zväčša začneme pre nové miesto použivať pojem “domov”. Počas tohto víkendu sa naším “domovom” stal Hotel u Leva.

Ak sa do týchto končín chystáte zavítať a či už hľadáte nocľah alebo kvalitný gastro zážitok, pošleme vás v Levoči na jednu adresu – Námestie Majstra Pavla 25. Priamo na námestí, v jednom z približne 60 meštianskych domov sa totiž nachádza tento príjemný butikový hotel aj s reštauráciou.

Krásne zrekonštruovaný meštiansky dom zo 16. storočia sa nachádza priamo oproti levočskej radnici a klietke hanby. Ak by vám teda v hlave skrsla nejaká neplecha, či už ohováranie alebo bujaré nočné žúrovanie, vedzte, že za tieto prehrešky sa kedysi ľudia v klietke vystavovali na verejnú hanbu. To len také varovanie 🙂

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jozef & hanka (@cestujemespolu) on


Lokalita priamo na námestí je naozaj exkluzívna a už viac v centre sme sa ocitnúť nemohli. Len pár minút od dverí hotela sa nachádza mestská radnica, Bazilika svätého Jakuba, kde je preslávený oltár Majstra Pavla. Z hotela máte celú Levoču vlastne na dlani. Parkovanie nie je ani pri tejto polohe vôbec problém. Hotel má vlastné parkovisko priamo za budovou.

Na recepcií nás privítal milý personál, dostali sme kľúčiky od našej apartmánovej izby a išli sme “domov”. Hotel u Leva si dal na izbách záležať. Každá je trošku iná, vždy vkusne zariadená so skvelými matracmi! Práve táto jedinečnosť izieb a osobný prístup personálu dáva hotelu “butikový” charakter. Hoci sme boli len dvaja, v hoteli nám dopriali izbu, skoro až byt, ktorý by pohodlne ubytoval aj 4 člennú rodinu.

Hádam to nevyznie veľmi “fajnovo”, ale čím dlhšie cestujeme a spíme v rôznych posteliach a izbách, tým viac s Jožkom oceňujeme kvalitné postele a matrace. Preto je pre nás v poslednej dobe najlepším prekvapením, ak je posteľ v hoteli dostatočne veľká a má dobrý matrac. Hotel u Leva, aspoň teda naša izba, bola práve týmto príjemným prekvapením s bonusom absolútneho nočného ticha a kľudu. Hotel u Leva disponuje jednoposteľovými, dvojposteľovými izbami, amartmánmi či rodinnými izbami, za veľmi rozumné ceny.

Raňajky v Hoteli u Leva sú servírované formou bufetových stolov v raňajkovej miestnosti a veľmi sme si na nich pochutnali. Čo nás milo potešilo boli “hotelové noviny”, ktoré nás čakali na stole. Milá pozornosť hotela, kde nám zhrnuli predpoveď počasia na daný deň, inšpirácie na výlety a miestne aktuality. Za takúto pozornosť má u nás Hotel u Leva malé plus.

Jednoznačne TOP gastronomickým zážitkom z nášho výletu bola reštaurácia U Leva, ktorá je otvorená aj pre verejnosť.  Priamo v hoteli na prízemí sa nachádza podľa „tripadvisora“ aj odporúčaní miestnych najlepšia reštaurácia v Levoči. My sme mali pri našom pobyte polpenziu, takže sme si jedlo dosýtosti vychutnali. Každý večer sme sa pohodlne usadili v reštaurácií a s natešením skúšali lokálnu ponuku. Reštaurácia ma okrem skvelého jedla aj veľmi príjemnú atmosféru. Celému priestoru dominuje krásny klavír, a keď budete mať štastie, možno tu zažijete aj večer s klaviristom.

V prípade, ak sa tu neplánujete ubytovať, určite sa zastavte minimálne na večeru a ak môžeme byť takí trúfalí, rovno by sme vám vybrali aj hlavný chod – lahodné pirohy plnené bryndzou! Tie za žiadnych okolností nevynechajte. Dobrú chuť 🙂

Prečítaj si tiež