Z Bratislavy sa bude lietať na Kanárske ostrovy – od júna do októbra 2021

od jozo

Z bratislavského letiska sa bude lietať priamou leteckou linkou na Kanárske ostrovy na ostrov Gran Canaria do hlavného mesta Las Palmas. Novú linku spustí cestovná kancelária flytoCanarias v spolupráci s dopravcom Galistair od 26. júna 2021. Linku môžu využiť dovolenkári každú sobotu, čiže 1 x týždenne, čo je vhodné na týždňové či dvojtýždňové dovolenkové turnusy. Na Kanárske ostrovy sa bude lietať z Bratislavy do konca októbra.

Letecký dopravca Galistair bude využívať na tejto linke lietadlo Airbus A320 s kapacitou 180 cestujúcich. Letenky sa dajú zakúpiť priamo cez webovú stránku www.flytocanarias.com, alebo prostredníctvom slovenského zastúpenia e-mailom cez sk@flytocanarias.com.

Odlietať z Bratislavy na ostrov Gran Canaria sa bude každú sobotu o 15.00 h s príletom na Kanárske ostrovy o 19.25 h. Nonstop let trvá 5 hodín a 25 minút (hodinový rozdiel v prílete vzniká prechodom jednej časovej zóny). Cestujúci majú v cene letenky zahrnutú aj podanú batožinu s hmotnosťou 18 kg. Spiatočne sa z Kanárskych ostrovov do Bratislavy odlieta v soboty o 8.00 h a prilieta na Slovensko o 14.00 h, let trvá 5 hodín.

Novinkou je možnosť pri kúpe samostatnej letenky zaplatiť len zálohový poplatok vo výške 50 € a zvyšok ceny letenky uhradiť maximálne do 7 dní pred dňom odletu. Cena za spiatočnú letenku je však podľa nášho názoru zatiaľ vcelku vysoká – pohybuje sa okolo 380 € za spiatočnú letenku za jednu osobu. Z Viedne viete poľahky nájsť letenku za polovičnú cenu, aj keď s jedným prestupom (cez Tap Portugal s prestupom v Lisabone alebo cez Vueling s prestupom v Barcelone). Keď nepotrebujete ísť v presných termínoch sobota-sobota a vystačíte si aj iba s príručnou batožinou, letenky na Gran Canariu nájdete z Viedne aj v cene pod 100 €. Navyše, z Viedne sa do Las Palmas lieta každý deň.

Prečítaj si tiež