Kde sa ubytovať v španielskej Tarife?

od hanka

Toto leto sme sa opäť raz zamilovali. S Jožkom si už z toho robíme srandu, že sú na to dve vysvetlenia – buď sme my takí zdatní resp. máme šťastie na úžasné miesta alebo sme takí vďační cestovatelia, že sa nám jednoducho páči (skoro) všade 🙂 Či už tak alebo onak, južná Andalúzia si nás úplne omotala okolo prsta. A to sme sa podľa mnohých aj riadne „prehrešili“, lebo sme neboli na tých „naj-top-must-see“ miestach. V našom prípade to však bolo zámerne. Granada+Alhambra, Sevilla, Ronda a mnoho ďalších si na nás ešte musia počkať. My sme sa chceli venovať Tarife.

Pobrežie Costa de la Luz bol znamenitý výber! Ak ste ešte neboli v týchto končinách Pyrenejského polostrova a máte radi divoké nekonečné pláže, vietor, kopce, vlny, oceán, kity, surfy, kone, pasúce sa stáda býkov, výhľad na Afriku a riadnu divokú Andalúziu, treba ísť za Gibraltar! Toto miesto vás opantá tak, že nad rezortami lemované pobrežie Costa del Sol rýchlo zabudnete (Cost de la Luz sa nachádza viac na západ).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jozef & hanka (@cestujemespolu) on

V našom prípade išlo tento krát o solídnu „dovolenku“ s kufríkmi namiesto ruksakov, cieľ bol aspoň na pár dní zostať na jednom mieste. Vybaliť si „kufor“ do skrine, zaparkovať auto, aspoň na chvíľu si ľahnúť k bazénu a vypnúť. Hoci to na začiatku vyzeralo ako solídna výzva pre naše neposedné zadky, dali sme to celkom s prehľadom! Dobre, dobre… skoro každý deň sme to auto naštartovali, išli sme brázdiť pobrežie, pláže a duny, obkukávať kitsurferov, jazdiť na koňoch, žúrovať na miestnu „feriu“… ale pri tom všetkom sme mali asi najkrajšiu základňu s tým najexkluzivnejším bazénom a barom, skvelým jedlom a sangriou… Znie to až príliš dokonale? Možno, ale pozrite sa sami – odporúčame aj osobne 🙂 A cena za takéto ubytovanie je úplne v pohode.

Počas našej „dovolenkovej“ časti v Andalúzií sme zakotvili na 5 dní v mesteču Tarifa, najjužnejšom cípe kontinentálnej Európy, a nemohli sme byť nadšenejší! Autentická atmosféra, surferský „vibe“, nenormálny výhľad na africké pobrežie, krásne centrum, divoká pláž a famózny hotel Tarifa Lances! Dovolenkový baliček „par excellance“!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jozef & hanka (@cestujemespolu) on

Hotel Tarifa Lances

Približne 15 minút od centra Tarify sa nachádzalo naše útočisko. Krásny, novučičký 4* hotel Tarifa Lances. Pomenovanie Lances dostal práve kvôli lokalite v blízkosti – sedem kilometrov dlhej pláže Los Lances,  ktorá je európskou TOP lokalitou a mekkou kite-surfingu! Preto sa pravidelnému vetru (levanten a poiniente) a vlnám netreba čudovať. Stačí si v hoteli „zabookovať“ lekcie kitsurfingu alebo windsurfingu a vyťažiť z lokálneho vetra maximum. A ak vás už dostatočne prefúkalo, pokojný hotelový bazén so slanou vodou to istí. Hotel Tarifa Lances je nový, v lete oslávil iba svoj prvý rok a tak sme si na to s Jožkom pripili naozaj poctivou sangriou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jozef & hanka (@cestujemespolu) on

My sme boli ubytovaní v klasickej „double standard“ izbičke, ale Tarifa Lances ponúka 4 rôzne tipy izieb, čiže si vedia vybrať aj tí (naj)náročnejší.

Hoci je hotel relatívne veľký (cca 100 izieb), nemáte dojem, že ste ubytovaní v nejakej obrovskej „opache“, ktorá hlása na celé okolie Ja som hotel! Veľmi decentne zapracovaný do okolitej architektúry, nevyčnieva zo zvyšnej miestnej zástavby a veľmi harmonicky ladí so svojim prostredím. My s našou „laickou-odbornosťou“ sme to vyhodnotili za „andalúzsko-marocký“ štýl, ktorý sa nám veľmi páčil 🙂 Nikdy sme si nepotrpeli na exkluzívne hotely a ubytovania, z ktorých kričí „luxus“. A keď už máme tú možnosť a môžeme si dopriať lepší štandard, máme radi miesta, ktoré sú budované s citom, autenticky v súlade s okolím a s ohľadom na prírodu. Taký dojem sme mali aj z Tarifa Lances a túto filozofiu sa aj samotný hotel snaží nastaviť vo svojom fungovaní. Tarifa Lances sa inak pekne stará aj o svoj instagramový profil.

Jedlo

Tarifa Lances sa o nás postasrala aj po gastronomickej stránke. Vynikajúca lokálna kuchyňa, každý deň čerstvo ugrilované ryby a morské plody, široký výber a špičková obsluha. Hoci sme si spočiatku mysleli, že nás po pár dňoch raňajky a večere v hoteli omrzia, ako správny slovenskí dovolenkári môžeme pyšne vyhlásiť, že sme to s prehľadom a úctivým apetítom zvládli. Skvelý raňajkový, ale hlavne večerný bufet sme si vychutnali naplno každý deň.

 

Obrovskou výhodou je, že sú v hoteli nastavení na „španielsky“ stravovací režim. To znamená, že raňajky aj večeru si vychutnáte až do jedenástej! Nikto tu teda nečaká, že budete skôr vstávať či sa nebodaj skôr vrátite z mesta kvôli jedlu. A ak by ste náhodou aj niečo zmeškali, radi vám pripravia tuniaka na grile so šalátom alebo inú delikatesku à la carte.

Bazén

Bez ohľadu na občasný vietor bola hotelová „Pura Vida Terazza“ naším obľúbeným miestom. V tomto prípade veríme, že fotky povedia viac ako slová. Tak sa len kochajte a bookujte dovolenku na budúci rok…

Služby

Tarifa Lances poňala svoju ambíciu vytvoriť špičkový hotel seriózne. Či už túžite vylihovať pri niektorom z bazénov, učiť sa kite/wind či len surfovať, jazdiť na koni, vybrať sa na výlet, zregenerovať sa v ich spa, zacvičiť si vo fitku, nakúpiť si nejaké pekné „surferské“ vecičky, keď už sa teda idete učiť surfovať… Mali by ste sa tu cítiť vo svojej koži. Všetky služby sú hlavne o ľudoch, ktorí ich tvoria, a práve na tom, si Tarifa Lances dáva záležať, za čo majú našu pochvalu.

Lokalita

Ach tá lokalita! Hotel Tarifa Lances sa nachádza pár minút od širokej, často veternej, ale nádhernej pláže Playa Los Lances, po ktorej sa pohodlne (za približne 15 minút) poprechádzate až do centra Tarify. ste veľmi blízko všetkého toho nočného aj denného života v štýlovom mestečku, avšak keď chcete mať od španielskeho ruchu aj trošku, pokoj nájdete ho práve v hoteli.

Do nášho pobytu v Tarifa Lances sa zhodou okolností napasovala aj jedna z najväčších miestnych „fiest“ – Feria 2018! Týždňová žúrka plná hudby, tanca, krásnych andalúzskych žien v tradičných šatách, z ktorých nám padala sánka či prehliadka jazdeckého umenia kráľovksej jazdeckej školy. Andalúzia vo svojej najkoncentrovanejšj podobe!

Keď sme sa na recepcií dozvedeli, že sa toto všetko bude odohrávať len niekoľko desiatok metrov od našich okien, preventívne sme vytiahli štuple do uší. Naštastie neboli potrebné. Pokojný spánok v hoteli toto „jarmokové mecheche“ v podaní horkokrvných Španielov absolútne nenarúšalo. Tak sme si spokojne, každý večer vybehli do centra lokálneho diania, pozorovali miestnych, užívali sme si španielsku kolotočiarsku hudbu, churros a vytešovali sa, že to bola najlepšia náhoda, trafiť práve tento týždeň v Tarife. Ak by ste aj vy chceli zažiť takúto Tarifu, „googlite“ Tarifa Feria 2019 a smerujte svoju návštevu na začiatok septembra.

Mestečko samotné je skvost sám o sebe. Pýši sa titulom „najjužnejší bod kontinentálnej Európy“, čo znamená, že suchou nohou sa južnejšie v Európe už nedostanete. Väčšinu času máte pocit, že do Afriky by ste aj doplávali a že sa vlastne nachádzate len v nejakom obrovskom zálive. Celá táto oblasť má v sebe niečo magické, surové a neštylizované. Ale to už bude na ďalší článok…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jozef & hanka (@cestujemespolu) on

Fotogaléria

Prečítaj si tiež