Do tureckej Antalye sa už lieta priamo z Bratislavy!

od jozo

Z bratislavského letiska (IATA:BTS) sa už lieta priamo do tureckej Antalye. Najväčší český letecký dopravca Smartwings začal od 30. mája prevádzkovať pravidelnú linku do najžiadanejšej letnej destinácie slovenských dovolenkárov. Historicky po prvýkrát navyše otvára linku ako pravidelnú, čím umožňuje zakúpiť si letenky do Turecka i pre individuálnych cestovateľov. Nová linka je k dispozícii počas leta až 2 x denne (14 x týždenne).

Letenky si môžete bookovať priamo na stránke prepravcu https://www.smartwings.com/ – výhodou je aj česky hovoriaci zákaznícky servis. Iba námatkovo sme pozreli letenky na mesiace jún a neskôr, spiatočnú letenku viete pohodlne booknuť v cene pod 200 eur.

Zároveň upozorňujeme dovolenkárov, že pri letoch do Turecka treba mať so sebou cestovný pas platný aspoň 150 dní po prílete do krajiny. Dĺžku platnosti pasu treba skontrolovať nie len dospelým, ale aj deťom, ktorým sa vydáva s platnosťou len na dva roky. Turecká Antalya je dlhodobo top leteckou destináciou Slovákov počas leta. Z nej sa Slováci prepravujú do obľúbených tureckých letovísk. Minulý rok do Antalye a z nej cestovalo približne 150-tisíc slovenských dovolenkárov.

Priamu linku z Letiska M. R. Štefánika zabezpečuje okrem Smartwings aj dopravca Ryanair, a to linku do letoviska Dalaman s frekvenciou letov raz týždenne, každý štvrtok.

Prečítaj si tiež