Raje + korytnačky = Kajmanské ostrovy

od ext

„Kajmanské ostrovy jsou pro většinu českých i slovenských turistů a cestovatelů zcela neznámou destinací. Tyto ostrovy objevil již Krištof Kolumbus v roce 1503 a pojmenoval je  Las Tortugas (Želví ostrovy) podle velkého množství želv. Co všechno lze zažít na Kajmanech?“, píše Ivona Zlámalíková. #cestujemespolu

05_kajmanske_ostrovySoučasný název získaly v roce 1586 díky anglickému mořeplavci a korzárovi Francisovi Drakeovi. Tentokrát podle plazů, které zde uviděl – leguánů, které považoval mylně za kajmany. Od roku 1962, kdy sousední Jamajka vyhlásila svou nezávislost, zůstali Kajmanské ostrovy součástí Britského zámořského teritoria, což jim umožnilo velký hospodářský rozvoj.

06_kajmanske_ostrovyTato ostrovní země je známá především díky zvláštnímu daňovému režimu s více než 500 registrovaných bank. S oblibou se zde zakládají nejrůznější společnosti, partnerství a smlouvy. Díky tomu je životní úroveň místních obyvatel, kterých je pouhých cca 51 000, na vysoké úrovni. Kajmanské ostrovy jsou rájem pro filatelisty, potápěče a turisty. Zaujímají rozlohu pouze cca 260 km2.  Nachází se jižně od Kuby a západně od Jamajky. Hlavním městem je George Town. Nejvyšší bod ostrova The Bluff je pouhých 43 metrů nad mořem. Úředním jazykem je angličtina.

01_kajmanske_ostrovyTisíce turistů především z Ameriky lákají především tři ostrovy – Grand Cayman, Cayman Brac a Little Cayman díky celoročnímu tropickému počasí, nádherným písečným plážím, korálovým útesům a bohatému podmořskému světu.

07_kajmanske_ostrovyS jakými mořskými živočichy se tu můžete potkat?
Především s rejnoky (po slovensky raja), kteří tu mají své „město“ Stigrain City přímo v uprostřed širého moře severně od hlavního ostrova Grand Cayman. Než vyplujete do Stigrain City, můžete dovádět v moři s delfíny nebo želvami. S rejnoky si můžete zaplavat také přímo u nejvyhlášenější a nejkrásnější pláže Seven Milies Beach. V okolí se nachází cca 200 potápěčských destinací, kde máte možnost sledovat velké množství pestrobarevných korálů, ryb i rybiček, ale také chobotnice, langusty a spoustu dalších mořských živočichů.

08_kajmanske_ostrovyCo vše zde můžete vidět a zažít?
Nejoblíbenější atrakcí na těchto ostrovech je jednoznačně plaváním s rejnoky a delfíny ve Stigrain City (výlet i s dopravou minibusem a lodí z George Townu pořídíte od 112 USD na osobu + focení s delfíny a rejnoky 110 USD).

04_kajmanske_ostrovyDíky minimálnímu převýšení je ostrov vhodný na cyklovýlety po ostrově. Naleznete zde i přírodní útvar nazvaný Peklo a opodál doporučujeme navštívit želví farmu, delfinárium a Tortuga Rum Cake Factory (výrobnu originálních karibských dortíků s rumem, které jsou podobné spíše velmi sladké bábovce.

02_kajmanske_ostrovyNa ostrově je možno také navštívit botanickou zahradu Elisabeth Queen II., udělat okruh po ostrově do cca 40 USD nebo projížďku na džípech apod. Také se můžete vykoupat na slavné Seven Miles Beach (taxi z George Townu od 5 USD) nebo Tiki Beach.

03_kajmanske_ostrovy

Prečítaj si tiež