Ako ísť autom na viedenské letisko a neplatiť za parkovanie?

od ext

Ondrej Macko je šéfredaktorom magazínu Touch IT a nedávno otestoval novú službu spoločnosti Slovak Lines, ktorá pohodlne rieši problémy mnohých Slovákov, ktorí majú odlet z viedenského letiska a potrebujú/musia ísť autom. Keďže parkovanie na viedenskom letisku je šialene drahé, ponúka Slovak Lines vcelku slušnú pomôcku a umožní vám nechať zaparkované auto 15 dní bezplatne. Ako?

Už sme popisovali našu cestu spoločnosťou Slovak Lines z viedenského letiska do Bratislavy. Táto téma nás celkom zaujala, je pohodlné kúpiť si lístok cez aplikáciu a využiť internet na palube autobusu. Teraz sme navštívili Autobusovú stanicu Mlynské Nivy v Bratislave, aby sme zistili, aké sú služby tu. A celkom nás to prekvapilo.

Prvou službou je čakáreň, ktorá sa nachádza na 1. poschodí v hlavnej budove v tejto autobusovej stanici. Je tu bezplatný Wi-Fi internet, káva, voda (zadarmo), môžete si tu pohodlne sadnúť, tiež si prečítať pár magazínov a v pokoji počkať na svoj spoj.

Na rovnaký QR kód, aký máte pre vstup do autobusu ako cestovný lístok máte totiž možnosť zaparkovať vaše vozidlo na parkovisku a to hneď vedľa autobusovej stanici. Na vstup na parkovisko vám stačí priložiť mobilný telefón s QR kódom k čítačke, následne sa otvorí závora a môžete vôjsť dovnútra vozidlom. Auto tu môžete nechať zaparkované až na 15 dní a je tu dostatočne veľa miesta. Počas našej návštevy tu bolo asi 30 vozidiel.

Vodič autobusu alebo pomocný pracovník potom načíta váš kód čítačkou značky Honeywell. Načítať lístok môžete len raz, nie opakovane. Vodič autobusu má zároveň aj informáciu, koľko cestujúcich má naozaj vo vozidle.

Celkovo sme sa presvedčili, že v autobusovej doprave Slovak Lines sa naozaj čas nezastavil. Internet je tu nový kontakt medzi cestujúcim a dopravou, sú tu doplnkové služby a cenovo ide o zaujímavú možnosť hlavne s ohľadom na bezplatné parkovanie v Bratislave pre cestujúceho.

Autorom článku je Ondrej Macko a bol pôvodne uverejnený na na www.touchit.sk. Publikované so súhlasom redakcie.

Prečítaj si tiež