Recenzia: Camping Capalonga**** v talianskom Bibione

od ext

Píše Dominka Kačengová: rada by som pridala recenziu najmä pre nových dobrodruhov na Camping Capalonga**** v talianskom Bibione, ktorý bol našou prvou zastávkou. Vyrazili sme mimo sezóny, keďže máme radšej väčší kľud. Miesto sme si rezervovali vopred cez ich webovú stránku (žiadny problém a komunikujú obratom). Kemp je veľmi veľký, sprchy a wc čisté. Prídu si tu na svoje najmä rodiny s deťmi (bazény, program, plytké more atď).

Dominiku môžeš sledovať na jej Instagrame @dominika_kcng

Máme radšej kľud tak sme si vybrali parcelu „Equipped 300 – first row“ ktorá je na opačnej strane od mora smerovaná na lagúnu (cena za 5 nocí cca 130€ – prípojka na vodu aj elektrinu + odpad). Cez deň aj slnko aj tieň, je tu veľa stromov čiže sa neuškvaríte. Tu by som chcela upozorniť, že pôvodne sme chceli ísť na parcelu „Equipped Mare“ ktorá je ihneď pri mori (tuším sú parcely v tejto časti aj najdrahšie) ale po prechádzke keď sme si robili prehliadku kempu by som túto časť neodporúčala…😶 máličko stromov, žiadne „kríky“, skoro žiadny tieň a prišlo mi to ako bez súkromia a „fádne“.

Páčili sa mi aj ostatné parcely, ktoré boli „vo vnútri kempu“, ako som už písala je tu veľa stromov a zelene čiže máte aj veľa tieňa aj súkromia. V kempe si viete požičať bicykle (10€ deň), je tu veľmi pekná a dlhá cyklotrasa, ktorou sa dostanete až do mesta.

Mali sme problém mimo sezóny dostať sa do centra inak ako autom (alebo bicyklom), premáva tu iba nejaká súkromná BUS linka a neviete si kúpiť lístky u vodiča (dokonca ani na recepcii nám nevedeli poradiť) avšak hneď v meste pri Luna Parku je veľké parkovisko zdarma (teda aspoň teraz bolo a boli na ňom od parkované aj karavany), inak od 28.5. premáva vláčik až do centra, lístok cca 1,80€ na osobu. Inak to máte do centra hodinu pešo.

Priamo v kempe sú potraviny, v ktorých nájdete všetko čo potrebujete (cenovo cca ako u nás, žiadna dráma). Odporúčame čapované víno Frizzante 🥂 to je fakt dobré 😁 Jedlo sme mali vlastné, takže reštauráciu priamo v kempe sme nevyskúšali. Pláž je obrovská, dlhá, s pozvoľným vstupom a more je dlho plytké. Na pláži si vyberiete miesto aké chcete alebo si zaplatíte 24€ za lehátko (na osobu v prvom rade alebo ostatné za 12€). V meste je klasicky hlavná ulica kde nájdete plno obchodíkov a reštaurácií. Opäť cenovo ako u nás +- (napr. klasická veľká pizza okolo 8€)

Tankovali sme v Maďarsku, avšak cena phm aktuálne v Taliansku je 1,80€ za diesel. Za diaľnicu sme platili poplatok do 14€ (išli sme cez Rateče prechod v Slovinsku, tu je phm okolo 1,60€). Ak by som to celé zhodnotila, kemp je pekný a aktuálne je tu kľud, keďže väčšina „obyvateľov“ sú dôchodcovia, pláž môže byť, Bibione ako mesto ma nezaujalo (zatiaľ sa mi páči viac Lido di Jesolo). Prikladám zopár foto 🙂

Prečítaj si tiež