Recenzia: autokemp Levantara na ostrove Murter (foto + hodnotenie)

od jozo

Tento mini rodinný kemp v dedinke Jezera na ostrove Murter sme objavili úplne náhodou. Smerovali sme totiž pôvodne do autokempu More, ale pri príchode sme objavili hneď vedľa (doslova tieto dva kempy susedia) tento rodinný kempík, ktorý ani nie je na Google mapách. Vošli sme dnu a už sme išli cúvať, že predsa len ideme preč, kým nás zrazu zavolala domáca, nech sa len ideme pozrieť dnu. A dobre sme spravili. Za užšou príjazdovou cestou sa skrýva menší priestor zhruba pre 3-4 karavany, v tieni borovíc, priamo pri pláži. Nechýba domáci bufet, čisté (dosť nové) sociálne zariadenie, prípojka na vodu a elektrinu priamo pri aute, poriadne rýchla Wi-Fi. Cena? 160 kn za noc (cca 21 eur) mimo hlavnej sezóny (do začiatku júna a po auguste) za dvoch dospelých, auto a všetky služby.

Miniatúrny rodinný kemp

Kemp vlastnia domáci, ktorí do vedľajších apartmánoch priamo bývajú. Súčasťou kempu sú aj dva menšie kamenné domčeky s nádhernými fotogenickými okenicami, stoličkami a terasou, ktoré si taktiež môžete prenajať. V sezóne odporúčam si zavolať vopred a prípadne si booknuť miesto, mimo sezóny sme tu boli prvé tri noci sami. Neskôr sa k nám pridala jedna česká rodinka. Miesta na státie nie sú nejak striktne vyhradené, zakempujete tak, ako sa to vám hodí. Prístup k elektrine a vode je cca 10 m, nech budete akokoľvek stáť. Wi-Fi siete sú k dispozícii asi tri, každá s inou kvalitou – ak si nájdete dobré miesto, bez problémov sa dostanete na rýchlosť cez 50 Mbit/s pri sťahovaní.

Ticho, tieň a výhľad na pláž

Borovicové stromy tvoria príjemný tieň takmer počas celého dňa, v kombinácii s vlastnou markízou si viete spraviť totálnu pohodičku. Umiestnenie tohto kempu je skvelé, príjemným budíčkom je výhľad na pláž, kam sa opierajú prvé slnečné lúče. V noci je v kempe ticho, uspávať vás budú typické chorvátske cikády.

Sociálne zariadenia

WC (2x mužské, 2x ženské), sprcha (2x mužská, 2x ženská) a externé veľké umývadlo sú praktické nové, čistučké, nebál by som sa sem ísť ani na boso. Voda horúca, s výborným tlakom. Nechýba tekuté mydlo, počas korona-obdobia bola k dispozícii samozrejme aj dezinfekcia. Veľké nerezové umývadlo vám uľahčí umývanie špinavého riadu, domáci dali k dispozícii aj hubky a jar. Jediné, čo mi chýbalo bola výlevka na špinavú vodu.

Pláž s nádherne čistou vodou

Doslova pod nosom máte obrovskú štrkovú pláž, prístup je však vytvorený aj betónového „móla“, dá sa odtiaľto aj skákať. Voda je nádherne čistá, bez problémov uvidíte na dno aj v 5-metrovej hĺbke. Pre plavcov je vyhradená obrovská časť (cca 20 x 300 m), čo nebýva v Chorvátsku typické. Napriek tomu, že je neďaleko menšia ACI marína, more je nádherne čisté. Príjemne som bol prekvapený, že aj v samotnej maríne nebolo more znečistené. Veľký palec hore za bezbariérový prístup priamo do mora. V zadnej časti pláže taktiež mysleli na psíčkarov, ktorí tu majú vyhradenú časť.

Deťúriská sa môžu vyblázniť na menšom ihrisku, dospeláci si zatiaľ zájdu na drink do jedného z 3-4 barov. Jeden (modrý) patrí priamo domácim z kempu, hneď v tom vedľajšom robia fajn burger a gin-tonic robia tiež poctivo 🙂 Ceny sú tu v pohode, žiaden úlet. Neďaleko v dedinke (cca 10 minút pešo) je priamo supermarket, ktorý je otvorený 7 dní v týždni od 7:00 do 20:00.

Hodnotenie autokempu Levantara

Za nás veľmi príjemné prekvapenie a skvelý pomer ceny a výkonu. Chápeme, že v hlavnej sezóne to môže byť dosť iné, ale ak radi vyhľadáte menšie kempy mimo sezóny v Chorvátsku, toto miesto nesmiete vynechať. Ak hľadáte miesto, kde to „žije“, nebude Levantara pre vás. Ak však potrebujete vypnúť a chillovať, toto je to pravé – my sme si už dávno tak dobre neoddýchli.

Prečítaj si tiež