Najväčšia databáza leteckých fotografií na Slovensku

od jozo

Najväčšia databáza leteckých fotografií celého Slovenska bola vytvorená za pomoci fondov EU a je dostupná od dnes aj verejnosti. Ako vianočný pozdrav môžete zaslať fotografiu svojej obce z neba, a to komukoľvek.

Letecký tím Slovensko z neba nafotografoval celé Slovensko z pohľadu vtákov. Šikmé, propagačné letecké zábery má už takmer každá slovenská obec. Fotografie z netradičného pohľadu vytvárajú mozaiku leteckých kníh všetkých regiónov Slovenska. Stovky tisíc leteckých fotografií si má možnosť pozrieť každý. Vybranú leteckú fotografiu môže dokonca zaslať svojim blízkym ako vianočný pozdrav.

www.aero-photo.com

Databáza leteckých fotografií je jedinečná v tom, že obsahuje stovky tisíc, výlučne leteckých záberov a je najväčšou na Slovensku a zrejme i v strednej Európe. Umožňuje vidieť známe miesta pohľadom, aký sa „pozemšťanom“ bežne nenaskytne. Fotografie sú voľne dostupné verejnosti na webovej stránke www.aero-photo.com.

Dostupné mestá v databáze zo Žilinského kraja.

Edícia Slovensko z neba bude čoskoro úplná

Letecký tím sa profesionálnemu fotografovaniu venuje dlhodobo. „Posádky našej flotily lietadiel
za viac než 13 rokov lietania vytvorili približne jeden milión záberov. Bola by škoda, keby zostali len u nás vo vydavateľstve na diskoch. Vznikli predsa preto, aby poskytovali jedinečný pohľad na krajinu a propagovali Slovensko. Mnohé z nich sme sa preto rozhodli sprístupniť verejnosti. Už dlho som to mal v pláne urobiť a teraz nám v tom pomohli aj eurofondy. A tak vznikla obrovská letecká databanka, z ktorej môžete zaslať vianočný pozdrav z neba aj s venovaním svojmu blízkemu. Spolu s našim leteckým tímom prajem všetkým šťastné, veselé a lietajúce Vianoce,“
hovorí Milan Paprčka, letecký fotograf, pilot a vydavateľ.

Prečítaj si tiež