Tip na výlet s (hyperaktívnymi) deťúriskami: najväčší detský zábavný park v Rakúsku

od jozo

My síce deti ešte nemáme, ale výlet na toto miesto mi vyčaril detský úsmev na tvári 🙂 Kúsok za rakúskym mestečkom Rust (na brehu Neziderského jazera) sa zapustený uprostred prírody rozprestiera najväčší detský zábavný park v Rakúsku, ktorý nesie veľmi jednoduché a pritom tak príznačné označenie – Family Park. Z Bratislavy je to pohodových 50 minút cesty mimo diaľnice. Po prvých pár minutách prechádzky v parku som neodolal a nastúpil na prvú horskú dráhu… ako to dopadlo? Mrknite aj naše storky na Instagrame.

Celodenný lístok do Family Parku stojí 26 eur (viď kompletný cenník), deťúriská do 3 rokov sú zdarma, seniori (nad 60 rokov) platia 16 eur a v piatky je cena základného lístka nižšia o 2 euríčka. Chápeme, že keď sa vydá štvorčlenná rodina na takýto výlet, nie je to najlacnejšie, ale… zásadná výhoda – za celý deň môžete všetky atrakcie navštíviť toľkokrát, koľko len chcete 🙂 Garantujem vám, nech máte akokoľvek hyperaktívne ratolesti, po dni strávenom vo Family Parku pôjdu domov zničení & šťastní!

Park tvoria 4 tematické celky – Zážitkový hrad, Dobrodružný ostrov, Vidiecka usadlosť a Rozprávkový les. Napriek tomu, že už pekných pár rokov nepozerám rozprávky (teda, tie animované áno), po pár hodinách strávených po Family Parku som mal naozaj pocit, že som sa na chvíľu preniesol do rozprávkového sveta. Všetky budovy, postavičky a ihriská sú atraktívne spracované v rozprávkovom duchu podľa tematického celku, do ktorého zapadajú. O všetko je starostlivo postarané, park zamestnáva 250 vlastných zamestnancov.

Celkovo sa vo Family parku môžete vyblázniť na 29 jazdných atrakciách, deň vám spríjemní 110 rozprávkových postáv, 60 živých zvieratiek a žalúdok poteší 17 miest s občerstvením. Môžete mrknúť celú mapu areálu.

Mne osobne sa však najviac páči ten cit, akým je park zasadený do okolitého prostredia. Aj obyčajná retiazková dráha v podobné lietajúcich jabĺk je uprostred úplnej zelene, neďaleko vodného mlyna a množstva oddychových zón. Myslím, že už viem, čo dostane môj synovec najbližšie ako darček 🙂

Family Park minulý rok oslávil svoje 50. výročie, maskotom je od už takmer 30 rokov kocúr Filippo.

Ročne navštívi tento zábavný park cez 700 000 ľudí, najviac návštevníkov je samozrejme v najteplejšom mesiaci (auguste), ideálnym obdobím na návštevu je máj a jún, kedy je už všetko krásne zazelenané a zároveň si môžete užiť atrakcie bez čakania.

Samozrejme je najväčší záujem o atrakcie cez víkend, takže ak máte možnosť, príďte sem cez týždeň. My sme to vyskúšali v májový utorok a takmer všetky atrakcie sme mali len a len pre seba…

PS: Aktuálne informácie o podmienkah cestovania do Rakúska nájdete na austria.info/sk

Naša fotogaléria z návštevy

Oficiálna fotogaléria

Prečítaj si tiež