Výnimočný stav na Maldivách neovplyvní turistické destinácie

od jozo

Na Maldivách bol pred 2 dňami (5.2.2018) vyhlásený výnimočný stav na dobu dvoch týždňov. Pre cestujúcich by to nemalo znamenať žiadne riziko.

Ministerstvo zahraničných vecí informuje:

„Ministerstvo turizmu Maldív informovalo, že prezident Maldivskej republiky vyhlásil v pondelok 5. februára 2018 výnimočný stav na 15 dní. Výnimočný stav bol vyhlásený v reakcii na politické protesty v hlavnom meste Malé. Veľvyslanectvo SR v Dillí odporúča cestujúcej verejnosti vyhýbať sa politickým zhromaždeniam a protestom v hlavnom meste a dodržiavať pokyny miestnych orgánov. V turistických destináciách a rezortoch žiadne protesty nezaznamenali. 

Podľa oficiálnej informácie Ministerstva turizmu Maldív výnimočný stav nebude ovplyvňovať turizmus a ani služby, ktoré budú fungovať v bežnom režime, situácia na Maldivách je stabilizovaná a Maldivy sú bezpečné. Všetky medzinárodné a domáce letiská budú fungovať ako zvyčajne, rovnako ako turistické rezorty, hotely, safari lode a prístavy. 

Veľvyslanectvo SR v Dillí odporúča občanom zaregistrovať sa pred cestou na Maldivy v dobrovoľnom registračnom formulári MZVaEZ SR.

Prečítaj si tiež