Viete, ktorých je 7 nových divov sveta?

od jozo

Koľko ich viete z hlavy? Zavrite oči a počítajte… Priznávame, že my sa vždy zasekneme pri čísle 5 a na zvyšné dve si nevieme ani za svet spomenúť. Mimochodom, jeden z nových divov sveta je tak blízko, že ho viete navštíviť aj počas víkendu 🙂 Koľko sa podarilo napočítať vám? Tu sú všetky pekne spolu.

1. Chichen Itzá

Nachádza sa v Mexiku a ide o zrúcaninu starobylého mayského miesta, podobá sa z časti na pyramídu a v preklade znamená „V ústi studne Itzá“.

Chichén_Itzá

Zdroj: Wikipedia

2. Kristus Spasiteľ

Socha Kristusa Spasiteľa (Cristo Redentor) rozpína svoje ruky na vŕšku nad Rio de Janeirom v Brazílii. V podstavci sochy sa nachádza menšia kaplnka (približne pre 30 ľudí) a k soche vedie priamo asfaltová cesta. Samotná socha meria 30 metrov, no keď sa pozeráte na ňu zdola, pôsobí majestátne.

kristus spasitel

Zdroj: #cestujemespolu

3. Veľký čínsky múr

Domáci ho volajú aj „nekonečne dlhý múr“. Obrovská stavba, ktorú v skutočnosti nie je vidno z vesmíru ako mnohé mýty tvrdia, kopíruje pahorky v Číne a viete sa k tomuto divu sveta dostať pohodlne lokálnym autobusom priamo z Pekingu. Takto si môžete cestu k Veľkému čínskemu múru naplánovať spolu s návštevou Pekingu a Šanghaja.

velky cinsky mur

Zdroj: #cestujemespolu

4. Machu Picchu

Mesto v horách, o ktorom dlhé roky nikto nevedel, že vôbec existuje. Sme pravdepodobne poslednou generáciou, ktorá sa dnes po Machu Picchu v Peru neďaleko Cusca môže prejsť po vlastných nohách – za pár rokov bude vytvorená výhliadka a Machu Picchu bude zakonzervované. Ponúkame exkluzívne 360-stupňové video priamo z Machu Picchu a rovnako fotoreportáž z výstupu k tomuto veľkolepému miestu.

machu picchu

Zdroj: #cestujemespolu

5. Petra

Archeologický skvost v južnom Jordáne je tamojšou najnavštevovanejšou pamiatkou a západnému svetu bolo toto miesto neznáme až do roku 1812. Ide o celé mestečko vytesané v červenej skale.

Petra Jordansko

Zdroj: Wikipedia

6. Koloseum

Ruiny snáď najznámejšieho amfiteátra, miesta stretu gladiátorov, tvoria turistické centrum Ríma. Stavbu začali stavať 70 rokov po Kr.. Z ikony starovekého Ríma sa dnes zachovali 2/3 kvôli rozkrádaniu materiálu a zemetraseniam. Dnes sa viete do Ríma dostať priamo z Bratislavy letecky za pár desiato eur a užiť si tento div sveta osobne.

Zdroj: Wikipedia

Zdroj: Wikipedia

7. Taj Mahal

Agra, India. Nič sme si v Indii nepriali vidieť viac, ako Taj Mahal a musíme povedať, že staviteľ tejto v skutočnosti hrobky si dal záležať. 20 000 remeselníkov stavalo hrobku ženy Šádžahána. Škoda len, že nevznikol aj čierny Taj Mahal na opačnej strane rieky, ktorý bol v pláne ako hrobka samotného staviteľa Taj Mahalu – bol by to nádherný kontrast. Pozrite si aj unikátne 360-stupňové video alebo kompletnú fotoreportáž z mestečka Agra.

Zdroj: #cestujemespolu

Zdroj: #cestujemespolu

Prečítaj si tiež