Retro karavan, s ktorým budete na cestách viac ako len štýlový (fotogaléria)

od jozo

Legendárna značka ERIBA ukázala na bratislavskom autosalóne na stánku Caravania.sk svoj model Touring Troll 530 v štýlovej červenej úprave Rockabilly. Chvíľu sme pri ňom stáli, fotili a započúvali sa rozhovorov okoloidúcich – každý, kto ho uvidel (najmä nežnejšie pohlavie), zhíkol od radosti. Praktická štýlovka od ERIBY nie je síce najlacnejšia, ale patrí rozhodnejšie k najštýlovejším karavanom, ktoré si dnes viete zaobstarať.

S hmotnosťou tesne nad 1 tonu ho môžete zapriahnuť aj za menšie auto, vyspia sa v ňom pohodlne traja dospelí ľudia, ideálne však pár s dieťaťom a k tomu ešte domáci miláčik. Červeno-biela farebná úprava upúta každé oko, navyše sa celkovým dizajnom ERIBA vracia späť do rokov 50-tych minulého storočia a prináša na európske cesty typický americký karavanový šarm.

Veľká posteľ (198 x 140 cm) je priamo prepojená s mini-kuchynkou, v ktorej však nič podstatné nechýba – umývadlo, šporák s dvomi platničkami a 70-litrová chladnička. Praktická je najmä rozšíriteľná kuchynská doska, ktorá sa vyklápa smerom k dvierkam. Množstvo úložných priestorov si našlo svoje miesto všade tam, kde ešte nejaké zostalo.

Ak patríte ku gurmánom, rozhodnete si nenechajte ujsť príležitosť stolovať na štýlových amerických „lavičkách“, ktoré v imitácii kože tvoria jeden z hlavných prvkov karavanu.

Páni, ak si hovoríte, že červená vám moc neladí – pozrite si ten istý karavan v spracovaní Ocean Drive a garantujeme vám, že budete mať okamžite chuť vyraziť na cesty.

Zdroj: eriba.com

ERIBA Touring začína cenovkou na 17 190 eurách, verzia Rockabilly alebo Ocean Drive sa šplhá k 25 tisícom.

Prečítaj si tiež