Čo si balia chlapi na cesty?

od jozo

Takmer na každom ženskom portáli sa dočítate, čo všetko si žena nesmie zabudnúť pribaliť na cesty do kozmetickej tašky. A čo my muži? Áno, aj my používame kozmetiku 🙂 Nie je jej možno tak veľa, ale čo by nemalo chýbať správnemu mužovi na cestách?

Prvýkrát som sa nad touto otázkou pristavil vo februári 2016, keď sme vystúpili v Indii, kde nás čakal začiatok našej štvormesačnej cesty okolo sveta – pri príchode na prvý hostel som zistil, že som si celú kozmetiku zabudol doma. Z chuti som sa na sebe zasmial, ale potom prišlo urputné zháňanie toho najpotrebnejšieho 🙂 Čo je základ, s ktorým prežijete aj mesiace na cestách?

1. Zubná hygiena

Niekomu stačí zubná kefka a pasta, ja som tak trocha „úchyl“ na zuby, takže si beriem si sebou zubnú niť, medzizubnú kefku, single kefku, normálnu kefku a samozrejme niečo na lepšie kĺzanie kefky po zuboch (a.k.a. zubná pasta). Všetky tieto veci typicky zoženiete na letisku alebo v prvej drogérii, ktorú trafíte, až na… medzizubné kefky 🙂 Je istá časť sveta (India, Nepál, Juhovýchodná Ázia), kde túto zubnú pomôcku proste nezoženiete.

2. Deodorant / antiperspirant

Rozdiel medzi týmito dvomi prípravkami nám je vcelku ukradnutý (hovoríme im aj „suchá sprcha“), dôležité je, že nesmrdíme 🙂 Pár dní to vydržíme, ale potom sa začne aktívny lov po tejto hygienickej pomôcke. Našťastie ju dnes dostanete všade na svete v najrôznejších prevedeniach.

3. Holiace potreby (uff)

Asi najproblematickejšia časť každého výletu. Pena na holenie, žiletka, voda resp. balzám po holení. Nie, že by sa tieto položky nedali zohnať po veľkosti vhodnej do príručnej batožiny (do 100 ml), ale aj tak je ich dosť a sú vcelku objemné. Navyše, ísť so žiletkou na security check v príručnej batožine je mierna ruleta. Nedávno prišla na trh perfektná alternatíva – Philips OneBlade – hybridný zastrihávač, s ktorým zastrihnete všetko čo potrebujete a zároveň sa s ním pohodlne oholíte aj na sucho. V balení (menšia škatuľka) je 1, 2, 3 a 5 mm nástavec, takže zvládnete upraviť všetko, od hlavy ať po päty 🙂 Jednoducho hodíte do batohu a pohoda. Perfektné na zastrihávanie, skracovanie a nemusíte sa hlavne babrať s mokrým holením.

Špeciálna čepeľ OneBlade má rýchlo sa pohybujúce sa čepele proti sebe  (200x za sekundu), ktoré však neporežú, keď je strojček vypnutý. Neoholíte sa možno na „detskú prdelku“, ale veľmi blízko k nej a hlavne rýchlo. Jedna vymeniteľná čepeľ vydrží až štyri mesiace a na jedno nabitie vydrží OneBlade frčať cez 40 minút, čo napr. v mojom prípade znamená cca 20-30 oholení. Keď som túto pomôcku skúšal prvýkrát, za 4 minúty som dal 4 rôzne strihy:

4. Gél / vosk na vlasy

Niekto prespáva v hoteloch, niekto v hosteloch, niekto len tak, kde sa podarí… Napriek tomu chceme všetci pre naše polovičky (alebo nádejné polovičky) vyzerať k svetu a gél / vosk na vlasy k tomu patrí. Túto pomôcku poznajú chlapi v Brazílii aj v Číne, takže no problemo.

5. Sprchový gél (ideálne typu všetko v jednom)

Baby si možno zbalia šampón na vlasy, kondicionér, sprchový gél, mydlo, iné mydlo… my, muži, hľadáme jedinú plastovú vec, ktorá v sebe obsahuje gél typu 2 v 1, 3 v 1, ideálne všetko v jednom. Mne osobne vôbec neprekáža, ak si tým istým sprcháčom umyjem vlasy, telo a prípadne to použijem aj na úmyvanie rúk. Kedysi som sprchový gél brával so sebou – ale poznáte to, otvoríte kozmetickú tašku a čo sa práve nerozlialo? Ako sa mi toto stalo asi desiaty raz, odvtedy si sprchový gél nebalím a jednoducho si kúpim v prvej drogérii, ktorú stretnem po ceste na ubytko.

6. Bežné lieky

Ak ste pár krajín už pocestovali a vždy ste boli zdravý, úprimne a v dobrom vám závidím. Nás už čo-to postrehlo, našťastie nikdy nič vážne (klop-klop), ale všetky tie bežné veci od hnačky až po zapálené hrdlo. Spísali sme zoznam 10-tich najčastejších problémov na cestách aj s radami, ako sa im brániť. A toto je naša „lekárnička“, s ktorou si vystačíme na väčšine ciest:

Máte nejaký tip, čo by v mužskej kozmetickej taške na cestách nemalo chýbať? Riešite niečo inak? Dajte nám vedieť v komentároch na Facebooku.

Prečítaj si tiež