92 % Slovákov neopustí počas leta európsky kontinent

od jozo

Podľa prieskumov agentúry TNS Slovakia plánujú Slováci stráviť tohtoročnú dovolenku najmä v Európe a vo výbere dovolenkových destinácii vedie jednoznačne Slovensko. Takmer úplne sa vytratilo Turecko, za to v Chorvátsku bude riadne plno a slušné množstvo Slovákov navštívi aj našich českých bratov.

IMG_0129Leto znamená pre väčšinu z nás vytúžený oddych. Podľa prieskumov agentúry TNS Slovakia Slováci plánujú tohtoročnú dovolenku stráviť najmä v Európe. Domáci kontinent preferuje až 78 % opýtaných respondentov, ďalej nasleduje Ázia (3 %), Afrika (2 %), Amerika (2 %) a Austrália (1 %). Letný oddych si však odoprie až 17 % Slovákov.

Vo výbere dovolenkových destinácií vedie Slovensko s 34 %, čo je pozitívna správa pre domáci cestovný ruch. V prípade cestovania do zahraničia Slováci preferujú krajiny ako Chorvátsko (21 %), Česko (14 %), Taliansko (8 %) či Maďarsko (6 %). Žiadna iná krajina nedokázala prekonať hranicu 5 %. Zaujímavým na tomto prieskume je fakt, že až 92 % Slovákov neopustí počas leta európsky kontinent.

Tatra Banka, ktorá tento prieskum zverejnila, taktiež našla zaujímavú paralelu – napriek tomu, že väčšina Slovákov zostáva v rámci nášho kontinentu, väčšina držiteľov platobných kariet má aktivované celosvetové použitie svojej platobnej karty. Preto je z hľadiska bezpečnosti platobných kariet lepšie mať povolené transakcie iba na miestach, kam sa chystáte. Tatra Banka to ponúka v rámci funkcionality Online manažmentu kariet, kedy si cez internet banking či priamo mobilnú aplikáciu môžete zablokovať použitie karty na kontinentoch, kam sa nechystáte. Blokovanie kontinentov nemá vplyv na online nákupy, takže môžete nakupovať z vašich obľúbených zahraničných e-shopov.

kreditna karta

Zdroj: Tlačová správa Tatra Banky

Prečítaj si tiež