Benátky: Kam na najlepší Aperol Spritz?

od jozo

Benátky zostanú pre nás nezabudnuteľným miestom – na námestí sv. Marka sme sa totiž zasnúbili 🙂 Na oslavu sme si potom dali Aperol Spritz… a keďže pochádza tento nápoj z Talianska, zoženiete ho v Benátkach v takmer každom bare, krčmičke či reštaurácii. Zostali sme však milo prekvapení, ako lacno ho viete zohnať v najrôznejších baroch v zákutiach, ktoré Benátky ponúkajú. Takže, kam na najlepší Aperol Spritz? PS: tento článok nie je nijak zaplatený firmou ani distribútorom nápoja Aperol Spritz, ide o naše odporúčanie, lebo máme tento drink radi 🙂

Je to veľmi jednoduché – pripravili sme pre vás mapu s našim výberom TOP 20 miest, ktoré majú svoje čaro a zoženiete tu vynikajúco pripravení Aperol Spritz v cene 2,50-3 eurá. Všetky drahšie miesta sme odmietli 🙂 Každé srdiečko na mape znamená bar či lokálnu kaviarničku, kam sa odporúčame zastaviť pri túlaní sa mestom na vode.

Je však jedno miesto, ktoré je v Benátkach svojou atmosférou úplne unikátne – priamo na námestí sv. Marka, keď sa postavíte do stredu námestia a budete sa pozerať smerom na baziliku, sa na ľavej strane nachádza historická kaviarnička Cafe Lavena. Určite sem zájdite, ale pozor – nesadnite si na stoličky na námestí (v tomto prípade by vás Aperol Spritz stál 12 eur), ale zájdite do vnútra priamo k baru a vypýtajte si Aperol Spritz „na stojáka“ – za 4 eurá si môžete vychutnať drinky s množstvom snackov, ktoré dostanete bezplatne (olivy, chipsy, cornichones…) – nič vám nebráni si zobrať drink von a vychutnávať si ruch námestia štýlovo s drinkom v ruke. Na zdravie!

PS: pite s rozumom a iba keď máte 18+!

Prečítaj si tiež