Letisko vo Viedni prepraví mesačne takmer 1,5 milióna ľudí!

od jozo

Viedenské letisko (Schwechat, IATA: VIE) je obľúbeným odletovým miestom mnohých Slovákov. Ide o letisko, ktoré neustále rastie, najmä čo sa počtu prepravených pasažierov týka. V januári narástol počet cestujúcich v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 1,9 % na 1 472 161 cestujúcich. A to nehovoríme o 14,9 % náraste v prípade cargo služieb.

Čoraz obľúbenejšie sú destinácie Ďalekého východu, ktoré zaznamenali o 21,9 % viac cestujúcich ako v rovnakom období roku 2017. Vykompenzoval to Blízky a Stredný východ, kam cestovalo o 10,7 % pasažierov menej.  Najviac sa však zvýšil „prílev“ cestujúcich na africký kontinent, kam odletelo v januári 2018 o 36,2 % viac ľudí ako v januári 2017.

Košické letisko je tiež členom tejto skupiny

Vedeli ste, že členom Flughafen Wien Gruppe je aj letisko na Malte (IATA: MLA) a naše košické letisko (IATA: KSC). Ak by ste chceli porovnať veľkosť viedenského a košického letiska čo do počtu prepravených cestujúcich, tak z toho nášho odletelo v januári 29 477 pasažierov a iba štyri cargo lietadlá – naše letisko je takmer presne 50x menšie ako to viedenské 🙂

Prečítaj si tiež