Recenzia: wellness v Grandhoteli Praha – menšie šatne, ale ten celkový pokoj a pohoda v prírode

od jozo

Boli sme vyskúšať wellness v jednom z najstarších hotelov na Slovensku. Granhotel Praha v Tatranskej Lomnici ponúka až nečakaný pokoj, históriu a elegantné wellness so saunovým svetom. Čo očakávať od wellness sveta za 27 eur na osobu?

Zdroj: Grand Hotel Praha

Hneď ako vojdete do viac ako 100-ročného hotela na úpätí Tatranskej Lomnice (na pešo je to zo stanice prechádzka na 10 minút, autom je možné parkovať priamo pred hotelom), pozdraví vás príjemný personál hotela – to sa už síce nedá povedať o odchode, keď si skupinka zamestnancov na recepcii veselo hrkútala a na náš spoločný pozdrav ani nikto neodpovedal, nevadí 🙂 Cez foyer smerom vľavo, na koniec chodby a cez veľké dvere, ktoré jasne označujú wellness časť hotela – to bol náš jasný smer. Hneď po otvorení dverí viete, že ste na správnom mieste – horúci vzduchu a príjemná vôňa všetkých tých wellnessových procedúr.

Zdroj: Grand Hotel Praha

Hotel na svojom webe o wellnesse píše: „Naše wellness centrum – Grand Mountain Spa, je skutočnou perlou hotela. Hlavnou inšpiráciou filozofie nášho spa sa stalo tradičné miestne kúpeľníctvo spolu s liečivými účinkami tatranskej prírody. Koncept založený na zdravotných benefitoch typických ihličnanov, ako borovica či kosodrevina, liečivých horských byliniek, sladučkých lesných plodov, mede, ale aj podzemných darov, akými sú soľ či drahé kamene, je tým, čím sa toto spa odlišuje od iných.“

Pohľad na recepciu wellness centra

Na recepcii dostanete kľúčik od šatne, kde vás čaká prvé zaujímavé prekvapenie – šatne patria k tým najmenším, v akých sme kedy boli. Ak sú tu dvaja ľudia, musíte sa pomerne nekomfortne sebe vyhýbať, nehovoriac už o tom, keď sa potrebujete ísť osprchovať a nedajbože je niekto pred vami. Vtedy stojíte v miniatúrnej šatni ako truhlík a len dúfate, že nikto ďalší nepríde 🙂 Mimochodom, cez pootvorené pánske dvere je vidno priamo (aj keď iba kúsok) na recepciu, čo pre hanblivejších nebude práve najpovzbudivejšie. V županoch, s uterákom a plachtou v rukách (tieto tri voňavé veci dostanete spolu s kľúčikom bezplatne pri vstupe – nechápeme len, prečo nedostáva človek aj hotelové papučky, musíte ísť na boso) schádzame o poschodie nižšie, kde sa samotný wellness nachádza:

Čo ďalej píše hotel? „Neopakovateľným zážitkom pre každého návštevníka je pobyt vo vonkajšej časti wellness centra na juhovýchodnom portáli hotela so saunou, ochladzovacím bazénom, vírivou vaňou aj bazénom s dokonale napnutou hladinou. Tu sa človek cez vodnú hladinu pozerá na celú popradskú kotlinu rozprestierajúcu sa pod Lomnickým štítom alebo môže v noci priamo z bazéna sledovať trblietajúce sa hviezdne nebo.“

Netúšim, čo znamená napnutá hladina, ale chápem, že copywriter si musel dať záležať 🙂 Wellness nie je nijak obrovské, vcelku rýchlo sa v ňom zorientujete – asi 15-metrový bazén, jacuzzi a oddychový ostrovček spolu s oddeleným saunovým svetom sú vo vnútri, vo vonkajšej časti (pred hotelom) sa nachádza ďalšia jacuzzi, ďalšia sauna s ochladzovacím bazénom a pokus o infinity pool s horúcou vodou, integrovanými výrivkami sa lehátkami. Veľmi sa mi osobne páčili saunové kade, ktoré však neboli v prevádzke a ani pri predošlej návšteve hotela sme ich v prevádzke nevideli.

Infinity pool je kapacitou určený pre cca 10-12 ľudí tak, aby sa všetci cítili komfortne. Ak je vonku poriadne chladno, z vody sa krásne parí a vy si môžete užívať výhľady na okolité mesto, časť prírody a ak budete mať šťastie, tak aj na večernú hviezdu oblohu.

Zdroj: Grand Hotel Praha

Počas našej návštevy je vonku už jeseň, chladnejšie (cca 6°C) a tak nám pobyt v horúcej vode v polohe ležmo s bublinkami pod chrbtom spravil príjemnú náladu. Je čas ísť vyskúšať saunový svet – hádžeme na seba župany a prebiehame do vnútornej časti – infra, bio, parná či fínska sauna, spolu s ochladzovacím bazénom (z ktorého počuť poriadne vzdychy, keď sa už niekto odhodlá), kneippov kúpeľ a oddychová miestnosť. Máme čas, nikam sa neponáhlame, tak si to ideme poriadne užiť. Každý sauna má inú teplotu, takže si tu nájde to svoje skutočne každý. Začíname fínskou saunou, oddych. Parná sauna, oddych. Bio sauna, oddych. Sme tu už takmer hodinu a stále hrá jedna tá istá „ajurvédska“ pesnička dookola. Tip pre manažment hotela – na Spotify dnes nájdete množstvo chill playlistov vhodných do saunového sveta 🙂

Zdroj: Grand Hotel Praha

Oddychová miestnosť je skvelá, rozľahlá, s bezplatným pitným režimom (voda v džbánoch) a s čerstvým vzduchom. Trocha som zaspal (ale našťastie Hanka tvrdí, že bez chrápania) 🙂 Cítime sa viac ako oddýchnutí, je čas sa presunúť do postele. Pri odchode som si v šatni zabudol mikinu, obozretná recepčná mi ju ihneď doniesla, za čo som jej veľmi vďačný. Vstup do wellness hotela Grandhotel Praha nie je inak časovo obmedzený, iba otváracími hodinami:

  • Bazény 10:00 – 21:00
  • Sauny 15:00 – 21:00
  • Masáže 10:00 – 21:00

Kompletný cenník nájdete na tejto stránke. 27 eur za osobu nie je málo – chápeme pozicioning 4* hotela s viac ako 100-ročnou históriou v srdci našich veľhôr, avšak aspoň pár chybičiek vymakať a bol by pobyt v tomto wellnesse ešte príjemnejší. A ani to nestojí veľa – hotelové papučky (aby človek nemusel chodiť bosý), zmena playlistu (aby milovníci sauny nešli s jednou pesničkou uviaznutou v hlave domov), možno pridať menšie saunové ceremónie a sprevádzkovať aj tie krásne kade, ktoré sú vonku.

PS: Páni, ak chcete spraviť svojej polovičke netradičnú romantickú oslavu, rezervujte si sami dvaja celý infinity bazén spolu s fľašou sektu, nie je to zas až tak cenovo ustrelené. Tu nájdete viac info.

Prečítaj si tiež