Air Berlin definitívne končí lietať, oznámil aj presný dátum

od jozo

Druhý najväčší nemecký letecký prepravca trpel od augusta insolventnosťou. Napriek úveru vo výške 150 miliónov eur od nemeckej vlády sa zlé správy začali pretavovať do reality, niektoré linky boli rušené, iné mali meškania. Bohužiaľ predstavitelia Air Berlinu dnes oznámili s definitívnou platnosťou, že spoločnosť po 40 rokoch fungovania prestane lietať.

Stane sa tak najneskôr 28.10.2017. Air Berlin zároveň vyzval všetkých svojich zamestnancov, aby si začali aktívne hľadať novú prácu. Diskusia s odbormi o prepustení 7 800 zamestnancov sa už začala. Ak by aj odborári nesúhlasili, veľmi na výber pravdepodobne nemajú. Už tento štvrtok budú ukončené aj exkluzívne rokovania s Lufthansou a EasyJetom, ktoré prejavili záujem o prevzatie niektorých častí Air Berlinu. Zatiaľ však bez zverejnených výsledkov.

Air Berlin má dve dcérske spoločnosti, jednu menej známu LG Walter a jednu omnoho známejšiu – Niki. Týchto dvoch spoločností sa však insolventnosť Air Berlinu netýka a svoje služby ponúkajú naďalej. Spoločnosť Air Berlin vznikla v roku 1978 vo vtedajšom západnom Berlíne, svou činnosť tak ukončí po takmer 40 rokoch.

Ak máte zakúpené letenky s Air Berlin po 28.10.2017 a platili ste kreditnou kartou, odporúčame čím skôr kontaktovať vašu kartovú spoločnosť – aspoň k časti zaplatenej sumy by ste sa vďaka poisteniu kreditnej karty mali dostať späť. V prípade, že ste bookovali cez agenta a vyhľadávače leteniek, čím skôr skontaktujte vášho predajcu.

Prečítaj si tiež