TOP 10 leteckých záberov z Azorov (Sao Miguel)

od jozo

Nedávno sme navštívili Azory, ktoré sa okamžite vyšplhali v rebríčku našich TOP krajín na najvyššie priečky. Vybrali sme našich TOP 10 leteckých záberov v Azorov z ostrova Sao Miguel, kde sme strávili 10 dní. Na každý deň jeden 🙂

Farol do Arnel – ikonický maják na východnom pobreží ostrova Sao Miguel. Cesta k nemu je kľukatá a strmá, ale výhľad z neho (a na neho) je očarujúci.

Portugalci, teda skôr Azorčania, milujú surfovanie a tzv. „surf-spots“ tu nájdete hneď niekoľko. A keď turistov tu po väčšinu ruka nie je veľa, takže môžete surfovať aj v takomto „dave“.

Vedeli ste, že jediné čajové plantáže v Európe sa nachádzajú práve na Azoroch?

Lagoa do Fogo – jedna z lagún s krásne čistou vodou vyššie v horách. Tieto lagúny sú nádherným miestom na oddych a duševnú očistu 🙂

Azory sú tvorené deviatimi vulkanickými ostrovmi – čierne skaly a pláže sú tu typické, rovnako ako veľmi príjemná a konštantná teplota v priebehu sezóny.

Bazén pri mori? To je v dovolenkových destinácicách bežné. Ale bazén, ktorý je z časti prepojený priamo s morom, tak to majú Azorčania najradšej.

Sao Miguel je vulkanického pôvodu, čo dáva unikátnu možnosť prejsť sa priamo pri miestach, odkiaľ vyviera vriaca voda. A v zemi, kde je horúco, sa 6 hodín varia aj domáce špeciality – najmä zelenina a mäsko (Cosido nas Furnas).

Mosteiros – prírodný bazén na vulkanickej pláži. Ste sami, nič vás neruší a priamo pred vami sa rozbúrené more pohráva s vlnami.

Po celom ostrove Sao Miguel nájdete desiatky miraduros – výhliadok, pri ktorých sa stačí pristaviť a obdivovať výhľady na okolitú krajinu. Domáci tu radi grilujú, nehanbite sa k nim pridať.

Všetky dedinky na ostrove Sao Miguel vyzerajú prakticky identicky. Je tu čisto, pokojne a príroda tieto mini-mestá doslova obklopuje. Ak milujete hiking či byciklovanie v prírode, Azory sú pre vás ako stvorené.

 

Prečítaj si tiež