Repráčik na každú cestu aj necestu

od jozo

Malá krabička (61 x 61 x 61 mm) dokáže vyprodukovať prekvapivo hlasitý zvuk, takže ju vďaka jej veľkosti a hmotnosti (215 g) môžete zbaliť do akéhokoľvek batohu. Na jedno nabitie vydrží hrať 12 hodín.

Chystám sa robiť večeru, tak beriem do ruky mobil, spúšťam Spotify a namiesto toho, aby som počúval plechový zvuk zo svojho lacného smartfónu, premením kuchyňu na menšiu diskopárty s týmto drobcom. Mobil som spojil s repráčikom cez Bluetooth, takže samotný mobil je niekoľko metrov pohodený vedľa. Ak aj príde hovor, môžem ho priamo z tejto škatuľky prijať, vybaviť, následne položiť a spokojne pokračovať v počúvaní hudby.

Sony SRX-11 – kúsok technológie v piatich rôznych farbách, ktorý sa cez Bluetooth spojí s vašim mobilom a párty sa môže začať. Ak ste fanúšikom klasických 3,5 mm jack konektorov a káblikov, k tejto kocke pripojíte zdroj zvuku aj týmto spôsobom. Na vrchnej hrane je aj logo NFC, tzn. možnosť spárovania zariadení jednoduchým priložením zariadení – za prvé na to potrebujete mať kompatibilný telefón a za druhé, v praxi poznám iba pár IT maniakov, ktorí túto fíčurku využívajú. To najdôležitejšie je, že Sony deklaruje zvukový výstup na úrovni 10 W – ako to však popísať? V izbe o rozmere do 20 m2 spraví SRX-11 taký hluk, že sa nebudete môcť úplne bežne rozprávať bez toho, aby ste na seba nekričali „Čoooo?“ 🙂

Ak by vám bolo málo, je možné si dva identické kusy spárovať (bezdrôtovo) a využiť ich buď ako stereo reproduktory alebo na zdvojenie výstupného výkonu. Repráčik nabijete klasickým microUSB konektorom (ten, ktorým sa nabíja väčšina smartfónov, teda okrem iPhonov), batéria vydrží viac ako desať hodín. Samozrejme, ak nebudete púšťať hudbu stále na plný výkon, čo sa vám ani nebude chcieť, pretože pri plnom výkone sa už strácajú basy. Pri približne 50 % výkone sú však práve basy príjemným prekvapením, keď si predstavíte, z akej malej škatuľky sa samotná hudba rynie.

Cena nie je najnižšia (a mini-Bluetooth repráky sa predávajú u konkurencie na tisíce) a Sony SRX-11 zároveň nie je vodeodolný. Na druhej strane pôsobí masívne a aj keď nám párkrát spadol, nič sa mu nestalo. Výhodou je, že ho hodíte do ľubovoľného batohu, kde zaberie minimum miesta a vy si môžete púšťať svoju obľúbenú hudbu kdekoľvek ste.

Prečítaj si tiež