Ako nabiť na cestách mobil tam, kde nie je elektrina? Toto je skvelá pomôcka!

od jozo

Ak cestujete na kratšie či dlhšie cesty, určite to poznáte – na mobile vám dochádza batéria a nikde nie je k dispozícii elektrina. Powerbanka by mohla byť riešením, ale aj tú treba nabíjať. Máme pre vás pomôcku, ako si nabiť mobil na cestách tak, aby ste týždňe či mesiace mohli byť na cestách bez prístupu k elektrickej sieti. Ako na to?

Odpoveďou je solárna nabíjačka BlitzWolf, ktorá v sebe ukráva dva ľahučké solárne panely s rozumnou účinnosťou, ktoré dokážu pohodlne nabiť mobilný telefón tak, akoby ste ho nabíjali v aute. V zloženom stave meria iba 290 x 530 x 4 mm a váži iba 350 gramov, takže túto solárnu nabíjačku zmestíte pohodlne do každého batohu. Navyše, vďaka štyrom očkám a štyrom mini-skobám v balení môžete túto solárnu pomôcku pripevniť na ľubovoľný batoh a nabíjať tak mobil aj počas putovania.

Ako to celé funguje?

Úplne jednoducho. Solárne panely sú uložené vo vodeodolnom PVC obale (zvládnu aj menej šetrné zaobchádzanie v outdoorových podmienkach), ktorý chráni samotné panely a zároveň slúži ako podložka. Obal prichytený suchým zipsom stačí otvoriť, položiť kamkoľvek, kam dopadá aspoň malá časť slnečného žiarenia a ľubovoľným USB káblom pripojiť solárny panel k mobilnému telefónu. A to je všetko. Dokonca môžete nabíjať dva telefóny naraz, keďže má nabíjačka 2 USB porty. Mobil sa nabíja, stačí počkať.

blitzwolf1

Ako rýchlo nabijem svoj telefón?

Rýchlosť nabíjania závisí od intenzity slnečného žiarenia a samozrejme účinnosti solárnych panelov. My sme testovali konkrétne model BlitzWolf 15W s článkami SunPower 2Aktoré dosahujú účinnosť 23,5-25,5 %. Primerný prúd získaný týmito solárnymi panelmi dosahoval 0,4-0,5 A pri slabšom slniečku, takže rýchlosť nabíjania zodpovedala približne rýchlosti, akou si mobil nabijete v aute, prípadne z USB portu počítača, kde je typicky nabíjací prúd obmedzený na 0,5 A.

Ako však názov samotného zariadenia napovedá, čím väčšia intenzita slnečného žiarenia, tým väčší nabíjací prúd, ktorý by mal maximálne dosiahnuť 2 A (podľa papierových parametrov až do 2,4 A) a tým pádom by sa mohol mobil nabiť rovnako rýchlo, ako z elektrickej siete. My sme testovali počas priemerne slnečného jesenného dňa na jednej zo seneckých záhrad a dokúpiteľný USB kábel s meračom prúdu ukazoval hodnotu okolo 0,5 A. Telefón sme z kapacity batérie na úrovni 54 % nabili mobil až do 100 % za 1 hod a 47 min.

blitzwolf2

A teraz trocha k technológii Power3S využitej v tejto solárnej nabíjačke. Power3S je inovatívna technológia exkluzívne v nabíjačkách od BlitzWolf. Eliminuje nekompatibilitu ktorou trpia niektoré nabíjačky. Nie všetky nabíjačky sú schopné využiť plnú rýchlosť nabíjania. Power3S je založená na niekoľkých princípoch:

  • Inteligentné nabíjanie –  technológia inteligentne identifikuje vaše zariadenie a kompatibilne s ním komunikuje, vďaka čomu máte k dispozícií plnú rýchlosť nabíjania.
  • Rýchle nabíjanie – každý port poskytuje max. 2,4A, vďaka čomu sa vaše zariadenie nabije tak rýchlo ako je to možné.
  • Multikanálová ochrana – Power3S monitoruje a kontroluje každý port individuálne, čím zaisťuje správny nabíjací prúd pre každé zariadenie.

Využitie a cena

Kempovanie, festival, výlet v horách, rybačka, lyžovačka, túra, splav… kdekoľvek sa nachádzate, solárna nabíjačka BlitzWolf vám poskytne energiu na dobitie (aj plné nabitie) vášho mobilu. Cena je vcelku rozumná, tento model solárnej nabíjačky stojí 69,90 Eur na www.ecoprodukt.sk. S týmto zariadením si budete môcť prakticky kedykoľvek a kdekoľvek nabiť dve mobilné zariadenia súčasne a ak často cestujete na rôzne výlety, prípadne plánujete dlhšiu cestu, bude BlitzWolf vašim verným parťákom, ktorý presne slúži svojmu účelu. Za #cestujemespolu dávame palec hore.

Prečítaj si tiež