Zo života delegátky na výletnej lodi – úvod

od hanka

Síce som vyštudovaná právnička, ale k srdcu mi tak nejak prirástol cestovný ruch. Predpokladám, že je to spôsobené práve tou láskou k cestovaniu. Čistá domnienka 🙂 Preprava rôznymi dopravnými prostriedkami mi nikdy nerobila problém. Či už letecky, autom, vlakom, autobusom. Hoci aj 18-hodinová cesta z Buenos Aires k vodopádom Iguazú. Práve naopak v ich využívaní sa vyžívam. Posledné roky mi však k srdcu prirástol dopravný prostriedok, ktorý spája moju lásku k cestovaniu a túžbu po mori. Loď! Či už jachta, na ktorej som sa s mojou rodinkou vozila minulý rok, o čom si môžete prečítať tu. Alebo výletná loď, čo je tiež špecifický druh dovolenky, o čom si môžete prečítať tu. Loď má svoje kúzlo, kultúru a špecifiká. Ovládať ju je umenie a vec prestíže. Voziť sa na nej je unikátny pocit a špeciálna udalosť.

Exkluzívnejší typ kajuty aj s balkónom

Človek sa vráti mysľou do čias kedy obrovské zaoceánske lode boli jediný druh prepravy. Na večeru sa treba elegantne obliecť, po večeri sa prechádzate po palube a pozorujete západ slnka, naokolo len šíre more a vy pomaly smerujete do divadla alebo do kasína. Toto len tak v akomkoľvek hoteli nezažijete.

Ani po týždni sa vám to nezunuje 🙂

Výletné lode sú masívne, ale elegantné dámy. Ohromia vás najviac, keď stojíte priamo pod nimi alebo keď ich aj z diaľky vidíte ako kotvia v prístave a všetko okolo nich sa zdá byť „mini“. Cítite sa špeciálne keď na ne nastupujete a tešíte sa keď uvidíte svoju kajutu a prebádate, čo všetko sa na takú loď zmestí. Mňa plavba na MSC Sinfonia pred štyrmi rokmi očarila. A keďže som dostala ponuku, ktorá sa neodmieta, v piatok opätovne dvíham kotvy a plánujem vyplávať.

Dva týždne strávim na výletnej lodi MSC Armonia plavbou po západnom Stredomorí spolu s mojimi cca 30-40 turistickými zverencami. Spravíme si dva okruhy po nasledujúcich prístavoch: Janov – Marseille – Palma de Mallorca – Ibiza – Olbia – Livorno – Janov a pre veľký úspech, druhý týždeň ešte raz to isté 🙂

Zakotvená v prístave na Ibize

Pozývam vás preto plaviť sa s nami! Ak chcete, ešte si môžete cez www.satur.sk zakúpiť plavbu na termín od 9.7. do 16.7 2016, ešte sú dostupné niektoré kajuty a zájazd sa predáva. A ak nemôžete, tak sa so mnou plavte aspoň prostredníctvom www.cestujemespolu.com a našej Facebookovej stránky. Tu vám budem pravidelne prinášať zážitky zo života na lodi, ale aj cestovateľské tipy pre jednotlivé mestá, v ktorých budeme kotviť.

Prechádzky po palube

Pre inšpiráciu a motiváciu pripájam zopár záberov z plavby 2012. Trasa bola podobná tej, čo ideme aj tentokrát. Janov – Civita Vecchia – Salerno – Tunis – Ibiza – Mallorca – Marseille – Janov.

Notre Dame de la Garde, Marseille
Notre Dame de la Garde
Pohľad na Marseille
Prístav v Marseille
Marseille
Notre Dame de la Garde
Dúfam, že tu je ich dosť...
Po týždni opäť v Janove
Janov
Obľúbená show - kotvenie lode
Marseille
Odvrátená strana Marseille, to čo na pohladniciach nie je
Prístav v Palma de Mallorca
Život sprievodkyne
Palma de Mallorca
Naša loďka
Večerná disko pri bazéne
Krásne biela Ibiza
Pohľad na prístav na Ibize
Ostrov hudby
Takto vyzerá deň na mori, keď sa celý deň plavíme
Každý večer je v divadle program pre pasažierov
V tunise
Ešte som mala taký malý foťáčik 🙂
Náš sprievodca v Tunise, ktorému som ja robila prekladateľa a moji turisti
Pohľad na našu obriňu v prístave v Salerne
Chlapček zo Salerna
Výnimočne prázdna horná paluba
Cvičný poplach
Inštruktáž na palube

Prečítaj si tiež