Recenzia: Tip na ubytovanie v Angkor Wate v štýle Angkor Watu (+360-stupňové video)

od jozo

Drvivá väčšina cestovateľov pri návšteve Kambodže neobíde Angkor Wat – pol dňa cesty z Bangkoku, pol dňa cesty z Phnom Penhu, prípadne letecky ázijskou low-costovkou Air Asia za pár desiatok eur. Siam Reap je menšie, čisto turistické mestečko, ktoré tvorí vstupnú bránu do Angkor Watu. My sme objavili miesto, kde sa môžete ubytovať doslova v štýle Angkoru, užiť si rooftop bazén či mezonetovú izbu, v cene európskeho ubytovania. Terrase des Elephants.

1-IMG_4514

Terrasse des Elephants – butikový hotel, ktorého vnútro je zariadené v štýle Angkor Watu, s reštauráciou s kmérskymi pochúťkami a kmérskou starostlivosťou. Samozrejmosťou je Wi-Fi, aj keď v Kambodži si takmer kdekoľvek zakúpite SIM kartu niektorého z lokálnych operátorov, ktorí vám za 2 doláre doprajú 1 GB dát v 3G/4G sieťach na celý týždeň. Späť však v Terrasse des Elephants – menší hotelík v centre Siam Reapu je naozaj ideálne umiestnený. Všetko je k dispozícii na pešo – bankomaty, tri lokálne trhy (nočný, centrálny a pre domácich), najznámejšia Pub street, kde si dáte večerné malé pivko za pol dolára, ste kúsok od veľkého stanovišťa tuk-tukov, hneď oproti je supermarket, lekáreň a tri cestovné kancelárie, ktoré vám veľmi dobre poradia s ďalšími presunmi. Spomenuté tuk-tuky odporúčame využiť na samotnú návštevu Angkor Watu, poldennú tour (s odchodom 5:00 na východ slnka a návratom na obed) zjednáte z „monopolných“ 20 dolárov na 14 ÷ 16 dolárov podľa toho, ako veľmi ste asertívni.

Terrasse des Elephants je vzdialený približne 15 minút jazdy tuk-tukom od Angkor Watu (ktorý sa nachádza kúsok za mestom) a 6 km od letiska. Výborná medzistanica, aby ste ochutnali domácu kuchyňu, oddýchli si v rooftop bazéne, dopriali si masáž a na druhý deň sa vydali na spoznávanie najznámejšej kambodžskej pamiatky.

1-IMG_4558

Izby máte na výber rôzne, od budgetových až po najväčšie suitky v podobe mezonetových hotelových izieb v Siam Reape. Na každej izbe je elektronický trezor, 32-palcová TV, minibar, rýchlovarná kanvica, bezplatná káva, čaj a dve fľašky vody, klimatizácia, fén, gauč a ak si budete chcieť ožehliť, bezplatne vám donesú na izbu žehličku a žehliacu dosku. Hneď po vstupe do izby vás upúta úplne netradičný setup v podobe kamennej dlažby a odkladov v štýle starovekej architektúry Angkor Watu, usmievajúce sa tváre z chrámu Bayon či dokonca jazierko s menšou fontánou. V tomto štýle je zariadená celá izba, takže za pár minút budete mať pocit, že ste akoby ubytovaní priamo v Angkor Wate 🙂

My si užili Superior Roof Garden Room, ktorá má dve najzásadnejšie výhody – máte to asi 10 krokov do rooftopu bazénu, ktorý je hriech nevyužiť. A izba je zariadená ako menší mezonet, teda v podobe dvoch poschodí so samostatnými klimatizáciami, samozrejme si na vyššom poschodí môžete užiť pohodlie king-size manželskej postele. Nie je problém ani s prístelkou pre deti či zľavami mimo hlavnej sezóny. My sme v Terrasse des Elephants strávili dve noci – prvý večer sme si oddýchli pri bazéne s drinkom, skoro ráno navštíli Angkor Wat, opäť oddýchli, navštívili Pub Street (cca 3 minúty pohodlnou chôdzou) a na ďalší deň sa vydali smer Thajsko. Celkovo to bola pre nás výborná zastávka, ktorá splnila presne to, čo sľubovala. A najmä, ubytovanie je to skutočne netradičné. Po návšteve Angkor Watu architektúru hotela oceníte ešte viac 🙂

360-stupňové video z rooftopu bazénu:

 

360-stupňové video z izby zariadenej v štýle architektúry Angor Watu:

 

360-stupňové video z druhého poschodia mezonetovej izby:

 

Prečítaj si tiež