Ako sa dostať bezplatne do letiskového salóniku vo Viedni

od jozo

Viedenské letisko Scwechat ukrýva, ako každé iné veľké medzinárodné letisko, hneď niekoľko salónikov (tzv. lounges). Mnohí si myslia, že sú tieto salóniky dostupné iba pre tých, ktorí cestujú prvou alebo biznis triedou. Áno, títo cestovatelia majú zväčša bezplatný vstup do týchto salónikov, ale aj cestovateľ v economy class sa sem vie dostať bezplatne a ušetriť tak desiatky eur za vstup. Čo je ešte lepšie – vie sa sem dostať bezplatne spolu v ďalšími 4 spolucestujúcimi, takže ušetríte teoreticky takmer 150 eur.

Bezplatná Wi-Fi, teplý a studený bufet, nealko aj alko nápoje, ovocie, noviny, magazíny, oddelené miestnosti na rokovania, relaxačné a masážne kreslá či sprchy – to všetko ponúkajú letiskové salóniky na Schwechate. A kde ich nájdete? Tu:

mapka salonikov vieden

Ako sa sem dostať bezplatne? Ak cestujete už spomínanou prvou alebo biznis triedou, prípadne máte Priority Pass (vydáva sa napr. k zlatej kreditnej karte American Express)… inak stojí vstup od 15 do 30 eur v závislosti od typu karty, ktorú máte pri sebe.

Existuje však drobný trik, ako sa dostať do týchto loungov na viedenskom letisku bezplatne. MasterCard je partnerom týchto salónikov a ak máte akúkoľvek vyššiu kartu (stačí aj debetná) okrem tej najzákladnejšej, pustia vás dnu. Ak máte teda napr. MasterCard Business (k akémukoľvek podnikateľskému účtu, zväčša sa táto karta vydávaná bezplatne), môžete si užiť komfort loungov na Schwechate zdarma. Stačí prísť, „swajpnú“ vám kartu a… môžete ísť dnu 🙂 Rovnako je však možný bezplatný vstup aj na iné typy kariet. Ponúkame zoznam všetkých aktuálne prijímaných kariet aj s cenami k 1.1.2017:

A ako bonus k niektorým kartám – zobrať môžete bezplatne so sebou až štyroch spolucestujúcich. Pôvodne bol vstup typu 1+4 k dispozícii iba niekedy v roku 2014 ako krátkodobé promo, očividne však niekto „pozabudol“ toto promo zrušiť a tak platí v tichosti naďalej, overené niekoľkonásobne s platobnou kartou MasterCard.

Prečítaj si tiež