Tipy na vianočné darčeky pre cestovateľov

od hanka

Ježiško už klope na dvere a vy ste ešte neprišli na to, čo v jeho mene podarujete svojim najbližším cestovateľským dušiam a túlavým topánkam? 🙂

Zhodou okolností pri klasickom produktívnom momente v práci som si listovala v  obľúbenom ZOOT-e, kde som narazila na cestovateľské dizajnové kúsky, o ktoré som sa chcela v tento predvianočný čas štedro podeliť 🙂

Čím teda môžete potešiť neposednú dobrodružnú osobu?

1.Stieracia mapa / zapichovacia mapazapichovacia mapaMapa je skvelá náhrada za obraz, plnohodnotná bytová dekorácia, super podnet na konverzáciu o cestovaní a krásna cestovateľská trofej. Či už na stieracej alebo zapichovacej mape možete doslova cestovať po svete prstom na mape a hrdo si vyznačiť destinácie, ktoré ste už navštívili. My sme si na chodbu zavesili pomerne rozmernú zapichovaciu mapu z dielne www.mapysveta.sk, do ktorej si po príjazde s nadšením zapichneme vlajočku. Mapy sú dostupné v rôznych veľkostiach, materiáloch, prevedeniach a teda aj cenách. V obchode www.mapysveta.sk vám ochotne poradia a pomôžu s výberom. Okrem plnohodnotného vyplnenia steny je to úžasná inšpirácia a motivácia na ďalšie cesty. Odporúčame!

2. BedekerknizkyPokiaľ je moje pozorovanie správne, väčšina cestovateľov si „ulietava“ na Lonely Planet bedekríkoch, aj keď sú takí, čo preferujú Rough Guide alebo prípadne cestujú bez knižky… V každom prípade myslím, že knižkou o vysnívanej krajine určite potešíte každého cestovateľa. Pokiaľ sa však cestovateľská duša najbližšie nikam nechystá,  určite ju nadchne aj niektorá z mnohých krásnych edícií Lonely Planet, napr. Best of Travel 2016. Lonely Planet má už nejaký ten čas super akciu „3 for 2“, kedy si môžete kúpiť tri bedekre či už hardcopy alebo elektronické za cenu dvoch, a tak poriadne vybaviť cestovateľovu, či svoju knižnicu.

3. Cestovateľský denník

Zdroj: www.luckies.co.uk

Zdroj obrázku: www.luckies.co.uk

Pre romantické a klasické zapisovanie zážitkov z ciest nie je nič lepšie ako staré dobré pero a papier. Ak vám písanie nejde až tak od ruky, možno vás namotivuje krásny cestovateľský denník. Ja som niečo podobné hľadala už nejakú dobu a tam kde zlyhali klasické papiernictvá a knihkupectvá na mňa opäť vykukol zoot.sk so ponukou niekoľkých verzií cestovateľských notesov a diárikov. Ja verím, že takýto unikatný cestovateľský denník prebudí v mnohých túžbu vrátiť sa k už prachom zapadnutému písaniu zážitkov rukou :).

4.Organizér na doklady

Zdroj: http://www.somewheretogo.eu

Zdroj obrázku: http://www.somewheretogo.eu

Jednoznačne praktickým ako aj štýlovým darčekom pre cestovateľov, ale aj necestovateľov je organizér na doklady. Skvelá vecička, keď človek chce mať po ruke všetky možné doklady, rezervácie, vstupenky, lístky, peniaze a iné prkotinky, ktoré z nejakého dôvodu nechce vyhodiť. Takýmto veselým a štýlovým organizérom pre cestovateľku určite nič nepokazíte.

5. Vankúšik okolo krku na cestovanie

Zdroj obrázku: http://www.inbag.sk/

Zdroj obrázku: http://www.inbag.sk/

Pri náročných presunoch na cestách, hodinách strávených na letiskách, nocovaní kade tade určite prospeje mať po ruke nejaký spratný nafukovací cestovný vankúšik. My máme taký „obyčko“ nafukovací vankúšik, aby zaberal čo najmenej miesta, ale cestovatelia určite ocenia aj fajnovejšie, mäkkučkejšie a dizajnové kúsky. Stačí zájsť do predajne s kufríkmi a určite na nejaký pekný natrafíte.

Toto bolo naších päť inšpirácií na vianočný darček pre vašich ucestovaných rodinných príslušníkov, kamarátov či známych. Samozrejme, toho čo sa vám na cestách zíde je omnoho viac. Stačí vbehnúť do obchodu s turistickým oblečením, spacákmi, stanmi, varičmi, flaškami, karimatkami, trekkingovými topánkami, cestovateľskými ruksakmi, taškami a zistíte možno, že nebudete vedieť čo skôr 🙂

Vyššie uvedené inšpirácie majú tú výhodu, že sú univerzálne a relatívne cenovo prijateľné. Veríme, že ste sa inšpirovali a ak máte ďalšie darčekové tipy pre cestovateľov, sem s nimi. Budeme sa tešiť!

#cestujemespolu vám želá šťastné a veselé vianočné sviatky a veľa krásnych cestovateľských zážitkov v novom roku 2016!

Prečítaj si tiež